23948sdkhjf

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Vasastan i Stockholm får den 21 mars en ny jazz- och cocktailbar i Elite Hotels regi. Bar 115 har 100 platser och förutom drinklistan lockar den nya baren även med liveframförd jazzmusik och finger food.
  
Drinklistan kommer att vara säsongsbetonad. Charente Fizz ska varvas med Manhattan och varianter på Martini i en hommage till de mytomspunna klassiker som numera ofta hamnar i skymundan. I grunden finns också ett hållbarhetstänk.


– Vi torkar överbliven frukt från hotellet och använder som garnityr, tar till vara på överblivet vin till sockerlag, har nedbrytbara servetter och undviker sugrör, säger barmästaren Eric ”Esset” Sandberg, som tidigare jobbat på Mister French och Nosh and Chow.
 
Arkitektbyrån Tengbom har vid inredningen använt naturmaterial med fokus på taktilitet. Öländsk kalksten, träpaneler, mässing och läderdetaljer möter sammetssoffor och kelimmattor . En brokighet och variation i möbler och material har medvetet satt tonen.

Den nya barens namn har förstås inspirerats av numret på adressen som är Sankt Eriksgatan 115.

Mer om: bar | Bar 115 | Elite Hotel
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i Sommelier-VM.

Nyhetsbrev

Ungas matval styrs av värderingar

Arkiv

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Delicato lanserar "fikabubbel"

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Glitterpizzan har kommit till Sverige

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Därför valde vertikalodlarna konkurs

Maten spåras på atomnivå

Två gotlänningar toppar Årets unga kock

Nio nya Bastard Burgers-restauranger har växt till tio

Årets Lilly Bollinger-tävling igång

130 år gammalt bageri räddas

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.144