23948sdkhjf

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Vasastan i Stockholm får den 21 mars en ny jazz- och cocktailbar i Elite Hotels regi. Bar 115 har 100 platser och förutom drinklistan lockar den nya baren även med liveframförd jazzmusik och finger food.
  
Drinklistan kommer att vara säsongsbetonad. Charente Fizz ska varvas med Manhattan och varianter på Martini i en hommage till de mytomspunna klassiker som numera ofta hamnar i skymundan. I grunden finns också ett hållbarhetstänk.


– Vi torkar överbliven frukt från hotellet och använder som garnityr, tar till vara på överblivet vin till sockerlag, har nedbrytbara servetter och undviker sugrör, säger barmästaren Eric ”Esset” Sandberg, som tidigare jobbat på Mister French och Nosh and Chow.
 
Arkitektbyrån Tengbom har vid inredningen använt naturmaterial med fokus på taktilitet. Öländsk kalksten, träpaneler, mässing och läderdetaljer möter sammetssoffor och kelimmattor . En brokighet och variation i möbler och material har medvetet satt tonen.

Den nya barens namn har förstås inspirerats av numret på adressen som är Sankt Eriksgatan 115.

Mer om: bar | Bar 115 | Elite Hotel
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Nyhetsbrev

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Arkiv

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.127