23948sdkhjf

Barmästare på ny jazz- och cocktailbar

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Vasastan i Stockholm får den 21 mars en ny jazz- och cocktailbar i Elite Hotels regi. Bar 115 har 100 platser och förutom drinklistan lockar den nya baren även med liveframförd jazzmusik och finger food.
  
Drinklistan kommer att vara säsongsbetonad. Charente Fizz ska varvas med Manhattan och varianter på Martini i en hommage till de mytomspunna klassiker som numera ofta hamnar i skymundan. I grunden finns också ett hållbarhetstänk.


– Vi torkar överbliven frukt från hotellet och använder som garnityr, tar till vara på överblivet vin till sockerlag, har nedbrytbara servetter och undviker sugrör, säger barmästaren Eric ”Esset” Sandberg, som tidigare jobbat på Mister French och Nosh and Chow.
 
Arkitektbyrån Tengbom har vid inredningen använt naturmaterial med fokus på taktilitet. Öländsk kalksten, träpaneler, mässing och läderdetaljer möter sammetssoffor och kelimmattor . En brokighet och variation i möbler och material har medvetet satt tonen.

Den nya barens namn har förstås inspirerats av numret på adressen som är Sankt Eriksgatan 115.

Mer om: bar | Bar 115 | Elite Hotel
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Glutenfria bageriet med ny vd

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Nyhetsbrev

Var tionde öl är alkoholfri

Arkiv

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.121