23948sdkhjf

Efter sexskandalen – kändiskocken ger nu upp sitt krogimperium

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Efter 20 år går nu Mario Batali och Bastianich-familjen skilda vägar. Det har då gått mer än ett år efter avslöjandet om att den nu 58-åriga kändiskocken anklagats av fyra kvinnor för sextrakasserier och sexövergrepp.

Läs också: Italiensk månad på Stockholmskrogar

– Mr Batali kommer inte längre att på något vis tjäna pengar från restaurangerna,  sa Tanya Bastianich Manuali till New York Times.

Hon kommer att ha det operativa ansvaret för verksamheten i det nya ännu namnlösa företaget som ska ersätta Batali & Bastianich Hospitality Group.

Det var i december 2017, mitt i #Metoo-eran, som Mario Batali mot sitt nekande anklagades för sextrakasserier. Polisutredningen ledde inte vidare till åtal, men sexskandalen torpederade hans karriär. Antalet reservationer på den lyxiga flaggskeppskrogen Del Posto dök snabbt när affärsgästerna inte längre ville förknippas med Batali. Sex av krogimperiets restauranger fick stänga kort efteråt och i december 2018 var sagan också all för gruppens nyaste tillskott La Sirena.

De 16 kvarvarande restaurangerna kommer att rymmas innom det nya företaget som får ny ledning och finansiell struktur. Syskonen Tanya Bastianich Manuali och Joe Bastianich har övertagit Mario Batalis andelar i samtliga restauranger. Hur mycket det kostat att köpa ut Batali framgår inte.

– Jag har nått en uppgörelse med Joe och har inte längre några ekonomiska intressen i de restauranger vi byggt tillsammans. Jag önkar honom all lycka i framtiden, har Batali framfört i ett uttalande.

Batali har också sålt sina andelar i den snabbväxande matkedjan Eataly.

Mer om: Eataly | Mario Batali
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

80 recept och 70 tips i Paul Svenssons Rädda maten-bok

Kritiserar ojämställda kocktävlingar: ”Det går för långsamt”

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

Snabbmatskedjan först med svenskt Amazon Go-koncept

Trendig salladsbar till Hyllie

Blir fjärde Holy Greens-restaurangen i Malmö.

Nyhetsbrev

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Arkiv

Pinchos satsar internationellt – och byter vd

Striden om vegoburgarna intensifieras

Jamie Olivers krogimperium har kollapsat – över 1 000 jobb drabbas

Ny marknadschef för Årets kock

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Frantzén bästa restaurangen i Europa

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Linnea & Basilika fortsätter växa

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Han går från Spotify till Gastrofy

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124