23948sdkhjf

Här är Årets rätt – av Årets kock

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Årets kock 2018 David Lundqvist har nu också skapat Årets rätt 2019. Kåltaco är en mix av svenskt och asiatiskt och mästerkockens egen favoriträtt. 

Läs också: En kvinna kvar i Årets kock-racet

– Det är ett otroligt hedrande och roligt uppdrag. Jag landade i tre helt fantastiska, svenska råvaror – spetskål, portabello och svarta bönor – och en hejdundrande massa asiatiska smaker. Det här är verkligen min favoriträtt och jag hoppas att den kommer att bli det för många fler, säger David Lundqvist, regerande svensk mästare i professionell matlagning.

Årets Rätt ska, enligt de ansvariga bakom Årets kock som ligger bakom lanseringen, spegla sin tid och den skapande kockens matlagningsfilosofi. Den ska kunna serveras både hemma och på restaurang, vara klimatsmart och lagad på råvaror tillgängliga i vanliga mataffärer över hela landet under större delen av året. 

– Det finns många klassiska rätter som vi alla känner till och älskar, men vem skapar morgondagens klassiker? Genom Årets rätt vill vi skapa nya, klassiska rätter baserade på ett klimatsmart och tidsenligt tänk som blir långlivade favoriter i svenska hem, säger Andreas Stenberg, vd Årets kock.

Den 14-21 mars går det att testa Årets rätt 2019 på Nosh & Chow i Stockholm och på Grand Hotel Saltsjöbaden där David Lundqvist är gastronomisk ledare. Kåltaco kan också lagas hemma, recept finns på aretskock.se/aretsratt.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.124