23948sdkhjf

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

| Av Mikael Mildén | Tipsa redaktionen

Fjärde och sista lagret, jämte Halmstad, Umeå och Enköping, i företagets nya moderna lagerstruktur.

Martin & Servera har beslutat att bygga ett nytt lager på 28 000 kvadratmeter. Placeringen innebär att man stannar kvar i Norrköping, där man funnits sedan 1964 med sitt förra lager. Här arbetar redan 400 personer och de är en viktig anledning att stanna kvar i staden. 

– För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget – men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera logistik, i ett pressmeddelande. 

Martin & Servera har redan fått option på en tomt i Herstadberg, precis norr om staden, och någon kilometer norr om sitt nuvarande lager, med nära koppling till E4. Man planerar för automatisering i vissa delar av lagret, som plocket av lågfrekventa produkter. Den manuella verksamheten arbetar i dag redan med digitaliserad röststyrning och smart lagerhantering.  

Redan tidigare har bolaget moderniserat sin lagerstruktur i övriga delar av landet, där det här blir den fjärde och sista delen i den processen, jämte lagren i Halmstad, Umeå och Enköping, som färdigställdes 2010, respektive 2016 och 2017. 

 – Det här är ett beslut som vi här i Norrköping har väntat på, så jag känner stor glädje. Nu kommer vi att få moderna och ändamålsenliga lokaler och kan utveckla verksamheten, men viktigast av allt är att medarbetarna kan känna sig trygga med oss som arbetsgivare för lång tid framöver, säger platschef Charlotta Gromulski. 

Nästa steg i processen blir nu att skapa underlaget för en upphandling av byggnation och hyresavtal, och att ansöka om bygglov på tomten. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111