23948sdkhjf

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

| Av Mikael Mildén | Tipsa redaktionen

Fjärde och sista lagret, jämte Halmstad, Umeå och Enköping, i företagets nya moderna lagerstruktur.

Martin & Servera har beslutat att bygga ett nytt lager på 28 000 kvadratmeter. Placeringen innebär att man stannar kvar i Norrköping, där man funnits sedan 1964 med sitt förra lager. Här arbetar redan 400 personer och de är en viktig anledning att stanna kvar i staden. 

– För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget – men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera logistik, i ett pressmeddelande. 

Martin & Servera har redan fått option på en tomt i Herstadberg, precis norr om staden, och någon kilometer norr om sitt nuvarande lager, med nära koppling till E4. Man planerar för automatisering i vissa delar av lagret, som plocket av lågfrekventa produkter. Den manuella verksamheten arbetar i dag redan med digitaliserad röststyrning och smart lagerhantering.  

Redan tidigare har bolaget moderniserat sin lagerstruktur i övriga delar av landet, där det här blir den fjärde och sista delen i den processen, jämte lagren i Halmstad, Umeå och Enköping, som färdigställdes 2010, respektive 2016 och 2017. 

 – Det här är ett beslut som vi här i Norrköping har väntat på, så jag känner stor glädje. Nu kommer vi att få moderna och ändamålsenliga lokaler och kan utveckla verksamheten, men viktigast av allt är att medarbetarna kan känna sig trygga med oss som arbetsgivare för lång tid framöver, säger platschef Charlotta Gromulski. 

Nästa steg i processen blir nu att skapa underlaget för en upphandling av byggnation och hyresavtal, och att ansöka om bygglov på tomten. 

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.128