23948sdkhjf

Tyskland tog sommelier-guldet

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Tyske Marc Almert, 28 år tog hem segern i World's Best Sommelier som avgjordes i Antwerpen Belgien.

Marc Almert är till vardags sommelier vid Baur au Lac i Zûrich. Bland tävlingsmeriterna finns flera segrar i tävlingar för unga sommelierer liksom ”Sommelier Trophy der Sommelier Union Deutschland” 2017. Han är certifierad Master Sommelier.

Han har tidigare inte varit i final i vare sig europamästerskapen eller världsmästerskapen för sommelierer. Danska Nina Hjgaard Jensen kom tvåa och Europamästaren från 2017 Raimond Tomsons blev trea.

Tyvärr gick det inte hela vägen för Sveriges kandidat Fredrik Lindfors som fick lämna tävlingen efter semifinalen.

Mer om: sommelier
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097