23948sdkhjf

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Hon ansvarar för Tokyos första sushirestaurang med enbart kvinnliga kockar. Nu kommer Yuki Chizui till Stockholm och öppnar pop up-restaurang i två dagar på The Lobby. 

Läs också: Ny Sushi Yama-invigning – och klart med ytterligare en

I Japan anses kvinnor inte kunna tillaga sushi eftersom de har en högre kroppstemperatur än män. Yuki Chizui är restaurangchef för Nadeshiko Sushi som krossar de japanska fördomarna genom att vara världens första japanska sushi-restaurang med enbart kvinnlig personal. Det är en replika av den restaurangen som ska byggas upp i The Lobby, handelsplatsen på Regeringsgatan 61 i Stockholm.

Den tillfälliga sushikrogen, som döpts till New Horizons, kommer bara att ha 12 sittplatser och vara öppen för allmänheten den 26 och 27 mars. Under dessa två dagar bjuds det på en Omakase-meny där Yuki Chizui tillagar sitt val av sushi med gedigen hantverksskicklighet och råvaror i världsklass.

Bakom PR-jippot står Lexus som använder The Lobby som showroom under perioden den 14 mars–6 april. Två nya Lexusbilar finns utställda. Modellen är den första utvecklad av företagets första kvinnliga chefsingenjör Chika Kako.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141