23948sdkhjf

Dumplingsföretaget ska växa genom crowdfunding

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Det svenska dumplingsföretaget Beijing8 vill växa. Bolaget försöker ta in minst 18 miljoner kronor i kapital via en kampanj som pågår just nu på crowdfundingplattformen Pepins. När detta skrivs har 410 nya delägare investerat från 555 kronor och uppåt.

Läs också: Beijing8 blir två

– Sedan starten för åtta år sedan har vår drivkraft varit att kombinera traditionell kinesisk matkultur och dess värden med urbana och västerländska inslag för att kunna erbjuda våra gäster och kunder en unik matupplevelse som kan avnjutas i våra restauranger eller hemma vid middagsbordet, säger vd Magnus Leydner.

Beijing8:s degknyten innehåller enbart naturliga råvaror och de ekologiska isteerna bryggs på teblad som hämtas direkt från Kina.

Bolaget har i nuläget tio restauranger och säljer sina produkter i 140 livsmedelsbutiker i Sverige, Finland och Norge. Både restaurang- och butiksdelen uppges vara lönsam. Med det nya kapitalet ska nästa steg tas i en expansion som ska öka närvaron på den nordiska marknaden.  

– Siktet är inställt på att växa företaget med utgångspunkt från en stabil nordisk bas, säger Magnus Leydner.      

Mer om: Beijing8
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.106