23948sdkhjf

Dumplingsföretaget ska växa genom crowdfunding

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Det svenska dumplingsföretaget Beijing8 vill växa. Bolaget försöker ta in minst 18 miljoner kronor i kapital via en kampanj som pågår just nu på crowdfundingplattformen Pepins. När detta skrivs har 410 nya delägare investerat från 555 kronor och uppåt.

Läs också: Beijing8 blir två

– Sedan starten för åtta år sedan har vår drivkraft varit att kombinera traditionell kinesisk matkultur och dess värden med urbana och västerländska inslag för att kunna erbjuda våra gäster och kunder en unik matupplevelse som kan avnjutas i våra restauranger eller hemma vid middagsbordet, säger vd Magnus Leydner.

Beijing8:s degknyten innehåller enbart naturliga råvaror och de ekologiska isteerna bryggs på teblad som hämtas direkt från Kina.

Bolaget har i nuläget tio restauranger och säljer sina produkter i 140 livsmedelsbutiker i Sverige, Finland och Norge. Både restaurang- och butiksdelen uppges vara lönsam. Med det nya kapitalet ska nästa steg tas i en expansion som ska öka närvaron på den nordiska marknaden.  

– Siktet är inställt på att växa företaget med utgångspunkt från en stabil nordisk bas, säger Magnus Leydner.      

Mer om: Beijing8
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116