23948sdkhjf

Dumplingsföretaget ska växa genom crowdfunding

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Det svenska dumplingsföretaget Beijing8 vill växa. Bolaget försöker ta in minst 18 miljoner kronor i kapital via en kampanj som pågår just nu på crowdfundingplattformen Pepins. När detta skrivs har 410 nya delägare investerat från 555 kronor och uppåt.

Läs också: Beijing8 nu även i Täby

– Sedan starten för åtta år sedan har vår drivkraft varit att kombinera traditionell kinesisk matkultur och dess värden med urbana och västerländska inslag för att kunna erbjuda våra gäster och kunder en unik matupplevelse som kan avnjutas i våra restauranger eller hemma vid middagsbordet, säger vd Magnus Leydner.

Beijing8:s degknyten innehåller enbart naturliga råvaror och de ekologiska isteerna bryggs på teblad som hämtas direkt från Kina.

Bolaget har i nuläget tio restauranger och säljer sina produkter i 140 livsmedelsbutiker i Sverige, Finland och Norge. Både restaurang- och butiksdelen uppges vara lönsam. Med det nya kapitalet ska nästa steg tas i en expansion som ska öka närvaron på den nordiska marknaden.  

– Siktet är inställt på att växa företaget med utgångspunkt från en stabil nordisk bas, säger Magnus Leydner.      

Mer om: Beijing8
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Fortsatt uppåt för cityrestaurangerna

Domino's ägare lämnar Norden – vill sälja svenska verksamheten

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Nyhetsbrev

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Arkiv

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.12