23948sdkhjf

Dumplingsföretaget ska växa genom crowdfunding

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Det svenska dumplingsföretaget Beijing8 vill växa. Bolaget försöker ta in minst 18 miljoner kronor i kapital via en kampanj som pågår just nu på crowdfundingplattformen Pepins. När detta skrivs har 410 nya delägare investerat från 555 kronor och uppåt.

Läs också: Beijing8 blir två

– Sedan starten för åtta år sedan har vår drivkraft varit att kombinera traditionell kinesisk matkultur och dess värden med urbana och västerländska inslag för att kunna erbjuda våra gäster och kunder en unik matupplevelse som kan avnjutas i våra restauranger eller hemma vid middagsbordet, säger vd Magnus Leydner.

Beijing8:s degknyten innehåller enbart naturliga råvaror och de ekologiska isteerna bryggs på teblad som hämtas direkt från Kina.

Bolaget har i nuläget tio restauranger och säljer sina produkter i 140 livsmedelsbutiker i Sverige, Finland och Norge. Både restaurang- och butiksdelen uppges vara lönsam. Med det nya kapitalet ska nästa steg tas i en expansion som ska öka närvaron på den nordiska marknaden.  

– Siktet är inställt på att växa företaget med utgångspunkt från en stabil nordisk bas, säger Magnus Leydner.      

Mer om: Beijing8
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.126