23948sdkhjf

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Stjärnkocken Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv. Nu blir Gastrologik-krögaren ambassadör för Suicide Zero. 

Läs också: Frantzén bästa restaurangen i Europa

– Jag vill använda den plattform jag har i dag inom restaurangvärlden till att förändra attityder och öka kunskapen kring psykisk ohälsa och självmord. Vi måste alla bli bättre på att fånga upp hur vår medmänniskor mår, säger Anton Bjuhr som driver den numera tvåstjärniga krogen Gastrologik ihop med kompanjon Jakob Holmström.

Anton Bjuhr kommer från Storuman i Västerbotten och växte upp med tre bröder samt mamma och pappa som drev begravningsbyrå. För tre år sedan tog hans mamma sitt liv. Självmordet kom oväntat. 

– Döden var alltid närvarande hos oss i och med mina föräldrars arbete, men ändå fanns alla stigman och tabun kring självmord där. 

Det vill Anton Bjuhr ändra på som ambassdör för Suicide Zero, en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden. Mia Skäringer, Mattias Sunneborn, Saga Becker, Zinat Pirzadeh, Magnus Skogsberg och Richard Magyar är ambassadörer sedan tidigare.

För den som mår dåligt psykiskt eller känner någon annan som gör det finns en lista med kontaktuppgifter till olika hjälpinstanser här.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116