23948sdkhjf

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Täby centrums nya saluhallsliknande satsning Täby Deli får namnkunnig förstärkning. Stjärnkockarna Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar i slutet av maj sitt nya vegetariska snabbmatskoncept Fafelle.

Joel Åhlin från Guide Michelin-prisade Agrikultur och Bar Agrikultur och Claes Grännsjö, medgrundare av Nook och Flying Elk, har slagit ihop sig med den prisbelönta vegetariska matbloggaren och kokboksförfattaren David Frenkiel från Green Kitchen Stories. Tillsammans har trion arbetat fram en meny.

– Vi har utgått från falafeln, som vi tycker är grym när den tillagas rätt, och sedan parat ihop den med smaker från våra favoritmatplatser runt om i världen. Det blir ett antal vegetariska och veganska rätter som är fräscha, färgstarka och mättande, säger Joel Åhlin.

Bakom satsningen står även designern och konceptutvecklaren Fredrik Moberg, serie-entreprenören Paul Källenius och Helena Hell som arbetat som restaurangchef tillsammans med Gordon Ramsey i London och Melker Anderson i Stockholm. Restaurangen som öppnar i Täby Deli blir teamets första.

Fafelle öppnar i slutet av maj, men Täby Deli invigs redan i morgon, den 11 april med exklusiva gästspel, smakprover och workshops för att introducera det nya området. Nio redan bekräftade koncept, inklusive The Fishery, japanska Keori och Bali Streetfood, finns redo att ta emot matgäster. Läs mer om övriga koncept här.

– Vi ser väldigt mycket fram emot Täby Delis öppning. Det kommer att bli en självklar mötesplats för våra besökare där de kan njuta av vänner och familj bland våra fantastiska matkoncept, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Enkla åtgärder minskar take away-skräp

Punk Royale tar över klassisk kvarterskrog

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Nyhetsbrev

Hit kommer Linnea & Basilika

Arkiv

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.119