23948sdkhjf

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Täby centrums nya saluhallsliknande satsning Täby Deli får namnkunnig förstärkning. Stjärnkockarna Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar i slutet av maj sitt nya vegetariska snabbmatskoncept Fafelle.

Joel Åhlin från Guide Michelin-prisade Agrikultur och Bar Agrikultur och Claes Grännsjö, medgrundare av Nook och Flying Elk, har slagit ihop sig med den prisbelönta vegetariska matbloggaren och kokboksförfattaren David Frenkiel från Green Kitchen Stories. Tillsammans har trion arbetat fram en meny.

– Vi har utgått från falafeln, som vi tycker är grym när den tillagas rätt, och sedan parat ihop den med smaker från våra favoritmatplatser runt om i världen. Det blir ett antal vegetariska och veganska rätter som är fräscha, färgstarka och mättande, säger Joel Åhlin.

Bakom satsningen står även designern och konceptutvecklaren Fredrik Moberg, serie-entreprenören Paul Källenius och Helena Hell som arbetat som restaurangchef tillsammans med Gordon Ramsey i London och Melker Anderson i Stockholm. Restaurangen som öppnar i Täby Deli blir teamets första.

Fafelle öppnar i slutet av maj, men Täby Deli invigs redan i morgon, den 11 april med exklusiva gästspel, smakprover och workshops för att introducera det nya området. Nio redan bekräftade koncept, inklusive The Fishery, japanska Keori och Bali Streetfood, finns redo att ta emot matgäster. Läs mer om övriga koncept här.

– Vi ser väldigt mycket fram emot Täby Delis öppning. Det kommer att bli en självklar mötesplats för våra besökare där de kan njuta av vänner och familj bland våra fantastiska matkoncept, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.104