23948sdkhjf

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Täby centrums nya saluhallsliknande satsning Täby Deli får namnkunnig förstärkning. Stjärnkockarna Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar i slutet av maj sitt nya vegetariska snabbmatskoncept Fafelle.

Joel Åhlin från Guide Michelin-prisade Agrikultur och Bar Agrikultur och Claes Grännsjö, medgrundare av Nook och Flying Elk, har slagit ihop sig med den prisbelönta vegetariska matbloggaren och kokboksförfattaren David Frenkiel från Green Kitchen Stories. Tillsammans har trion arbetat fram en meny.

– Vi har utgått från falafeln, som vi tycker är grym när den tillagas rätt, och sedan parat ihop den med smaker från våra favoritmatplatser runt om i världen. Det blir ett antal vegetariska och veganska rätter som är fräscha, färgstarka och mättande, säger Joel Åhlin.

Bakom satsningen står även designern och konceptutvecklaren Fredrik Moberg, serie-entreprenören Paul Källenius och Helena Hell som arbetat som restaurangchef tillsammans med Gordon Ramsey i London och Melker Anderson i Stockholm. Restaurangen som öppnar i Täby Deli blir teamets första.

Fafelle öppnar i slutet av maj, men Täby Deli invigs redan i morgon, den 11 april med exklusiva gästspel, smakprover och workshops för att introducera det nya området. Nio redan bekräftade koncept, inklusive The Fishery, japanska Keori och Bali Streetfood, finns redo att ta emot matgäster. Läs mer om övriga koncept här.

– Vi ser väldigt mycket fram emot Täby Delis öppning. Det kommer att bli en självklar mötesplats för våra besökare där de kan njuta av vänner och familj bland våra fantastiska matkoncept, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Nyhetsbrev

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Arkiv

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.135