23948sdkhjf

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Täby centrums nya saluhallsliknande satsning Täby Deli får namnkunnig förstärkning. Stjärnkockarna Joel Åhlin och Claes Grännsjö öppnar i slutet av maj sitt nya vegetariska snabbmatskoncept Fafelle.

Joel Åhlin från Guide Michelin-prisade Agrikultur och Bar Agrikultur och Claes Grännsjö, medgrundare av Nook och Flying Elk, har slagit ihop sig med den prisbelönta vegetariska matbloggaren och kokboksförfattaren David Frenkiel från Green Kitchen Stories. Tillsammans har trion arbetat fram en meny.

– Vi har utgått från falafeln, som vi tycker är grym när den tillagas rätt, och sedan parat ihop den med smaker från våra favoritmatplatser runt om i världen. Det blir ett antal vegetariska och veganska rätter som är fräscha, färgstarka och mättande, säger Joel Åhlin.

Bakom satsningen står även designern och konceptutvecklaren Fredrik Moberg, serie-entreprenören Paul Källenius och Helena Hell som arbetat som restaurangchef tillsammans med Gordon Ramsey i London och Melker Anderson i Stockholm. Restaurangen som öppnar i Täby Deli blir teamets första.

Fafelle öppnar i slutet av maj, men Täby Deli invigs redan i morgon, den 11 april med exklusiva gästspel, smakprover och workshops för att introducera det nya området. Nio redan bekräftade koncept, inklusive The Fishery, japanska Keori och Bali Streetfood, finns redo att ta emot matgäster. Läs mer om övriga koncept här.

– Vi ser väldigt mycket fram emot Täby Delis öppning. Det kommer att bli en självklar mötesplats för våra besökare där de kan njuta av vänner och familj bland våra fantastiska matkoncept, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Fortsatt förlust för Mackmyra

Ny Sushi Yama-invigning – och klart med ytterligare en

Hit kommer Daisy's och Waynes Coffee

Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Stjärnkock på nya restaurangen Feira

Ny restaurangdel ovanför handlarna i nyrenoverade Östermalmshallen.

Tävling
Årets unga kock korad

Nyhetsbrev

Vivino backar – halvvägs

Arkiv

Grön Michelinstjärna till Fotografiska

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Tävling
Guldnivå – men fjärde plats i storköksklassen

Bagerierna som säljer flest semlor

De är Sveriges grönaste varumärken

Tv-kock med både ny krog och podd

Nu finns Knut även som lanthandel

Max grundare instiftar stort livsmedelspris

Tävling
OS-silver till kocklandslaget – guld till juniorerna

Systembolaget stämmer danska vinappen Vivino

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

Max ska växa i Borås och Mölndal

Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

Aloë, Etoile och Oaxen uppmärksammades under ceremonin i Norge.

Axfood Snabbgross till restaurangtäta Jönköping

Spendrups cementerar förstaplatsen på Systemet – ökade 9,5 procent

Freetrailers släpvagnar till Max

Single-malt veteran i nya kläder

Absolut vodka-ägare sänker prognos efter coronoviruset

Kök räddar käk på skånska restauranger

Ciderguru till Sverige – odlarnas intresse ökar

Catenaccis Giretto nu även på Södermalm

De tar över Cuba Cola

Omnipollo öppnar sitt första bryggeri – i en kyrka

Asien lyfte Carlsbergs ölförsäljning

Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

El Bulli-kocken Ferran Adrià gästar Stockholm i vår

Foodora byter vd och siktar på nya ”sista milen”-kunder

Coop dubblar mängden naturbeteskött

Samma chef's table-koncept men med nytt namn

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157