23948sdkhjf

The Fishery till Täby

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fyra nya matkoncept klara för Täby centrums nya deliområde.

Den hyllade kocken Malin Söderström, senast prisad på Stellagalan, tar The Fishery till Täby. Under våren flyttar även Kaori, Stekt och Bali Streetfood in i det nya deliområdet i Täby centrum. Samtliga koncept kommer att erbjuda både restaurang och saluhallutbud.

Läs också: Här är finalisterna i Årets Briljanta Idé

Täby centrums satsning på att förstärka matutbudet fortsätter. I november annonserades att Yoi, German Döner Kebab, Chokladfabriken och El Olivo är nya kafé- och restaurangkoncept i Täby centrum. Sedan dess har även Matmarknaden Paradiset, restaurangen Knuts nya projekt Stigen av Knut, en satsning av Gateau och taquerian La Neta tillkommit. Och nu presenteras alltså ytterligare fyra profilerade matkoncept.

Den första The Fishery-restaurangen öppnade 2016 i Teatern vid Skanstull. Två år senare följde The Fishery Brunkebergstorg som i dagarna fått ta emot en Gulddrake av Dagens Nyheter för bästa budgetkrog. Nu är det dags för nästa The Fishery-satsning från krögaren Malin Söderström. Restaurangen i Täby kommer att ha samma breda utbud av fisk och skaldjursrätter från olika vatten och regioner runt om i världen.

Grundarna till kaféerna Kaferang och Café Vurma i Stockholm lanserar ett nytt koncept i Täby centrum: Bali Streetfood. Inspirerade av hälsosamma trender från Bali och Australien kommer de att erbjuda ekologiska råvaror med allt från färska juicer och veganska smoothies till sallader och bowls.

Ett nytt japanskt koncept tar också plats i det nya deliområdet. Efter lanseringen av Sveriges första temakeria, Noorii, i Täby centrum och Mall of Scandinavia utvecklar nu samma grupp en ny restaurang, Kaori, med fokus på färska japanska rätter.

Den fjärde restaurangen kommer från grundarna av BC Burger på Södermalm som etablerar ett nytt koncept: Stekt. De ska använda sig av 100 procent svenskt kött från Skövde slakteri och även erbjuda ett brett utbud med vegetariska alternativ.

– Våra besökare förväntar sig de allra bästa butikerna och restaurangerna och vi ser verkligen fram emot att fortsätta att leverera denna höga standard med öppningen av deliområdet som kommer att stå klart under kommande månader, säger Linda Jensen, centrumchef i Täby Centrum.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Nyhetsbrev

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Arkiv

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Tävling
Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.15