23948sdkhjf

Ikeas klassiska köttbullar blir växtbaserade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Köttfribullarna kommer till Ikeas restauranger nästa år.

I augusti hörde vi om korven. Nu är det de klassiska köttbullarna. Snart finns ytterligare en växtbaserad produkt i Ikeas restauranger.

Läs också: Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Köttbullarna är den mest populära rätten på Ikeas varuhus och har funnits på menyn i 35 år. Men det är ny hållbara tider nu och därför satsar Ikea på att följa upp de veganska korvarna med alternativa köttbullar gjorda på växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för Ikea Sveriges restaurangverksamhet.

– Som en av världens största restaurangkedjor har Ikea ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan. Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein, säger Holster. 

Planen är att låta kunder testa den nya köttfria varianten tidigt 2020 för att sedan börja servera köttfribullarna i varuhusen efter sommaren 2020.

Ikea har på senare år profilerat sig hårt som ett klimatvänligt bolag och hamnade nyligen i topp på årets Sustainable Brand Index, listan över vilka företag och varumärken som uppfattas som mest hållbara. Möbeljätten har som mål att minst en femtedel av försäljningen ska komma från enbart växtbaserade rätter senast 2022.

Mer om: Ikea | växtbaserat | vegan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111