23948sdkhjf

Ikeas klassiska köttbullar blir växtbaserade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Köttfribullarna kommer till Ikeas restauranger nästa år.

I augusti hörde vi om korven. Nu är det de klassiska köttbullarna. Snart finns ytterligare en växtbaserad produkt i Ikeas restauranger.

Läs också: Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Köttbullarna är den mest populära rätten på Ikeas varuhus och har funnits på menyn i 35 år. Men det är ny hållbara tider nu och därför satsar Ikea på att följa upp de veganska korvarna med alternativa köttbullar gjorda på växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för Ikea Sveriges restaurangverksamhet.

– Som en av världens största restaurangkedjor har Ikea ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan. Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein, säger Holster. 

Planen är att låta kunder testa den nya köttfria varianten tidigt 2020 för att sedan börja servera köttfribullarna i varuhusen efter sommaren 2020.

Ikea har på senare år profilerat sig hårt som ett klimatvänligt bolag och hamnade nyligen i topp på årets Sustainable Brand Index, listan över vilka företag och varumärken som uppfattas som mest hållbara. Möbeljätten har som mål att minst en femtedel av försäljningen ska komma från enbart växtbaserade rätter senast 2022.

Läs mer om: Ikea | växtbaserat | vegan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141