23948sdkhjf

Ikeas klassiska köttbullar blir växtbaserade

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Köttfribullarna kommer till Ikeas restauranger nästa år.

I augusti hörde vi om korven. Nu är det de klassiska köttbullarna. Snart finns ytterligare en växtbaserad produkt i Ikeas restauranger.

Läs också: Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Köttbullarna är den mest populära rätten på Ikeas varuhus och har funnits på menyn i 35 år. Men det är ny hållbara tider nu och därför satsar Ikea på att följa upp de veganska korvarna med alternativa köttbullar gjorda på växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för Ikea Sveriges restaurangverksamhet.

– Som en av världens största restaurangkedjor har Ikea ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan. Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein, säger Holster. 

Planen är att låta kunder testa den nya köttfria varianten tidigt 2020 för att sedan börja servera köttfribullarna i varuhusen efter sommaren 2020.

Ikea har på senare år profilerat sig hårt som ett klimatvänligt bolag och hamnade nyligen i topp på årets Sustainable Brand Index, listan över vilka företag och varumärken som uppfattas som mest hållbara. Möbeljätten har som mål att minst en femtedel av försäljningen ska komma från enbart växtbaserade rätter senast 2022.

Mer om: Ikea | växtbaserat | vegan
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svenska Burger King först med återvinningsbar ventilation

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken har fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Nyhetsbrev

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Arkiv

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145