23948sdkhjf

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Under två sensommardagar kommer Fjäderholmarna utanför Stockholm att fyllas med smaker, dofter och intryck. Gastronomifestivalen Foodstock är stjärnkocken Niklas Ekstedts hyllning till mathantverket. Avancerade matentusiaster och professionella kockar kommer att bjudas in till den lilla skärgårdsön för att delta i festivalen.

Läs också: Kockar möts och skapar i ny dokumentär

Några av kockarna som kommer att delta är Mehmet Gurs, Daniel Berlin, Florencia Abella och Zeina Mourtada. Bland Stockholmsbaserade restauranger som deltar utmärker sig den tvåstjärniga krogen Gastrologik.

– Jag vill visa upp det bästa från Skandinavien och världen just nu. När jag har besökt internationella matfestivaler har jag träffat matentusiaster och vänner som jag nu bjuder in till Foodstock. Vi vill visa upp något autentiskt byggt av nyfikenhet och passion, Foodstock ska ge gästen inspiration och kunskap. Vi vill samla intresserade barn och vuxna och ge dem fantastiska matkänslor. Allt från det råa till det mest förfinade och detaljrika,  säger Niklas Ekstedt, stjärnkock och en av initiativtagarna bakom Foodstock.

Niklas Ekstedt driver utöver flaggskeppet Ekstedt även vincaféet Tyge & Sessil samt brasseriet Hillenberg och var nyligen aktuell med sin tv-serie Four Hands Menu på Viaplay. Hans senaste kreation Foodstock, vars namn uppenbarligen är en blinkning till den världsberömda Woodstockfestivalen, genomförs den 31 augusti och 1 september. Konceptet Four Hands Menu där två kockar, ett internationell namn och ett nordiskt, skapar maträtter tillsammans, kommer att användas även under Foodstock.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Nu kommer ölglassen

Skaldjursäventyr i Bohuslän

Klassiska Stortorgskällaren gör comeback

Nyhetsbrev

Därför ställdes 7-Eleven om till pizzerior

Arkiv

Näringslivsmedalj med kunglig glans till Fabrique

Dystert läge för 4 av 10 matfiskar

Ny vd på Pizza Hut

Poké bowl-kedjans åttonde restaurang

B2B nästa för Karma och Martin & Servera

Rökt och grillat på krogveteranernas nya restaurang

Stjärnkrögare flyttar in i toppen på nytt landmärke

Världens största öltilverkare ansöker om börsnotering

Årets kock-vinnare startar eget med nytt koncept

Urban Deli öppnar restaurang på Centralen

Foodstock – Ekstedts nya gastronomifestival

Fjäderholmarna blir matmecka under två sommardagar.

Hungrig.se uppköpta av Delivery Hero

Uniqlo i restaurangsamarbete

Därför stängs Feskekörka

Från vikingatiden till 1700-talet för E-Type

Magnus Nilsson lämnar – Fäviken stänger

”Det har varit ett svårt beslut”.

Kopparbergs i två nya produktkategorier

Poppels söker miljoner i crowdfunding-kampanj

Vill etablera sig som Stockholms färskvarucentrum

Tre nya dryckesproducenter – varje vecka

Oumph lanseras hos snabbmatskedjan

Svensk mästare i hembryggd öl

Beyond Meat värderas till över en miljard

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.092