23948sdkhjf

Världens dyraste whiskyprovning

Ichiro's Malt Card-serie provas i Göteborg i november.

Den svenska whiskyentusiasten Pye Palm bjuder in till världens dyraste whiskyprovning. Den äger rum den 1–3 november på Upper House hotell i Göteborg.

– Det uppskattade värdet av hela kortleksserien ligger på runt 775 000 dollar. Den skulle naturligtvis kunna auktioneras ut, men jag tycker det är mycket roligare att få dela upplevelsen med andra whiskyentusiaster, säger Pye Palm, som har fått ihop sin samling genom de många resor han gjort till Japan under de senaste 30 åren.

Whiskyprovningen av 54 stycken oöppnade flaskor av Ichiro's Malt Card-serie från Hanyu-destilleriet i Japan leds av den belgiska whiskyexperten Stefan Van Eycken. Kostnaden för en biljett kommer att ligga runt 200 000 kronor, vilket även inkluderar en middag på Michelinrestaurangen Upper House Dining. Det är enligt Van Eycken är andra gången en fullständig provsmakning av den ikoniska serien kommer att hållas och första gången alla flaskor öppnas specifikt för provning.

Senast en komplett kortlek av Ichiro's Malt Card-serie fanns ute på marknaden var på en Sotheby-auktion 2017. Den klubbades då för 455 000 dollar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096