23948sdkhjf

Linnea & Basilika fortsätter växa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Linnea & Basilika finns nu även i Helsingborg. Det är den tredje Linnea & Basilika-restaurangen som öppnat i år och fler är på väg.

Läs också: Här öppnar Linnea & Basilika

Kedjan har i dagsläget sju restauranger i Skåne och Halland. Klart är också att det öppnar ytterligare en i Falkenberg i höst. Den restaurangen kommer även att inkludera en komplett gin- och cocktailbar.

Restaurangen i Helsingborg öppnade den 16 maj i totalrenoverade lokaler på två våningsplan centralt på Drottninggatan. Den är ”för en tryggare arbetsmiljö, säkrare hygien samt mindre miljöpåverkan” helt kontantfri. Kort och Swish används som betalningsmedel.

Linnea & Basilika serverar hemlagade sydostasiatiska rätter med influenser från Vietnam och Thailand. Kedjan har också via ett samarbete med Skelderwikens brygghus sin egen öl.  Även Skelderwikens IPA och APA finns i sortimentet.

Linnea & Basilika drivs av entreprenörsparet Anette Ngo och Martin Pham. De öppnade sin första restaurang i egen regi 2014 i Landskrona. Paret ligger även bakom konceptet Noodle Company som hösten 2018 startade verksamhet i Malmö.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar ny Sibyllarestaurang

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Kopparbergs ”pink gin” överträffar förväntningarna

Var tionde öl är alkoholfri

Hit kommer Linnea & Basilika

Ny krog med unikt brasilianskt koncept

Nyhetsbrev

Prinsen fortsätter traditionen – med i Årets kock-juryn

Arkiv

Restaurang med takterass i nya Sergelhuset

Anrikt konditori i konkurs

Men det mer än 150 år gamla konditoriet kan leva vidare.

Minskad försäljning för convenience

Spendrups och matbloggare bland finalisterna i Dagligvarugalan

Ny affärsområdeschef för Sabis restauranger

Internationell stjärnglans i Årets kock-juryn

Glass i stora kajaklass

Pontus nya koncept: franskt bistrocafé

Här hamnar Axfoods nästa snabbgross-butik

McDonald's nya skylt för elladdning

Han är årets världskonditor

Hoppas få fler intresserade av choklad.

Krögarna bakom Jim & Jacob öppnar ny krog

Harrys växer

Absolut har startat resan mot 100 procent nedbrytbar flaska

Han blir ny vd på Delicato

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094