23948sdkhjf

Linnea & Basilika fortsätter växa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Linnea & Basilika finns nu även i Helsingborg. Det är den tredje Linnea & Basilika-restaurangen som öppnat i år och fler är på väg.

Läs också: Hit kommer Linnea & Basilika

Kedjan har i dagsläget sju restauranger i Skåne och Halland. Klart är också att det öppnar ytterligare en i Falkenberg i höst. Den restaurangen kommer även att inkludera en komplett gin- och cocktailbar.

Restaurangen i Helsingborg öppnade den 16 maj i totalrenoverade lokaler på två våningsplan centralt på Drottninggatan. Den är ”för en tryggare arbetsmiljö, säkrare hygien samt mindre miljöpåverkan” helt kontantfri. Kort och Swish används som betalningsmedel.

Linnea & Basilika serverar hemlagade sydostasiatiska rätter med influenser från Vietnam och Thailand. Kedjan har också via ett samarbete med Skelderwikens brygghus sin egen öl.  Även Skelderwikens IPA och APA finns i sortimentet.

Linnea & Basilika drivs av entreprenörsparet Anette Ngo och Martin Pham. De öppnade sin första restaurang i egen regi 2014 i Landskrona. Paret ligger även bakom konceptet Noodle Company som hösten 2018 startade verksamhet i Malmö.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

McDonald's har slut på halloumi

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Nyhetsbrev

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Arkiv

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.232