23948sdkhjf

Linnea & Basilika fortsätter växa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Öppnar tredje restaurangen hittills i år – fjärde är på gång.

Linnea & Basilika finns nu även i Helsingborg. Det är den tredje Linnea & Basilika-restaurangen som öppnat i år och fler är på väg.

Läs också: Hit kommer Linnea & Basilika

Kedjan har i dagsläget sju restauranger i Skåne och Halland. Klart är också att det öppnar ytterligare en i Falkenberg i höst. Den restaurangen kommer även att inkludera en komplett gin- och cocktailbar.

Restaurangen i Helsingborg öppnade den 16 maj i totalrenoverade lokaler på två våningsplan centralt på Drottninggatan. Den är ”för en tryggare arbetsmiljö, säkrare hygien samt mindre miljöpåverkan” helt kontantfri. Kort och Swish används som betalningsmedel.

Linnea & Basilika serverar hemlagade sydostasiatiska rätter med influenser från Vietnam och Thailand. Kedjan har också via ett samarbete med Skelderwikens brygghus sin egen öl.  Även Skelderwikens IPA och APA finns i sortimentet.

Linnea & Basilika drivs av entreprenörsparet Anette Ngo och Martin Pham. De öppnade sin första restaurang i egen regi 2014 i Landskrona. Paret ligger även bakom konceptet Noodle Company som hösten 2018 startade verksamhet i Malmö.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122