23948sdkhjf

Frantzén bästa restaurangen i Europa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Opinionated About Dining, ODA, har presenterat sin årliga rankning och det är svenskt i toppen av listan för de bästa europeiska restaurangerna. Restaurang Frantzén avancerar från åttonde plats ända upp till den prestigefyllda förstaplatsen. Frantzén petar därmed ned förra årets vinnare, schweiziska Schloss Schauenstein, till andra plats.

Läs också: Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

– För mig är detta en stor ära, jag känner mig väldigt glad och stolt över vår restaurang. Vi har återigen lyckats med en enorm bedrift och det säger mycket om vårt team. Extra roligt är det så klart att det är våra gäster som kommer från världen över som har röstat på oss, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Det är också svenskt på femte och elfte plats tack vare Daniel Berlin i Tranås och Fäviken i Järpen. Fäviken Magasinet, som nyligen annonserade att krogen stänger i december, rasade från andra plats.

Lite längre ned på 200-listan återfinns Oaxen (60), Gastrologik (71), Ekstedt (81) och Adam/Albin (173).

Rankningen är baserad på över 200 000 recensioner från 6 000 gäster som alla deltagit i ODA-undersökningen.

De 20 bästa europeiska restaurangerna:

  1. Restaurant Frantzén, Sverige
  2. Schloss Schauenstein, Schweiz
  3. Etxebarri, Spanien
  4. Restaurant Quique Dacosta
  5. Daniel Berlin, Sverige
  6. Le Calandre, Italien
  7. L’Arpège, Frankrike
  8. La Marine, Frankrike
  9. Noma 2.0, Danmark
  10. Lido 84, Italien
  11. Fäviken, Sverige
  12. Difrutar, Spanien,
  13. Chambré Separée, Belgien
  14. Victor’s Fine Dining by Christian Bau, Tyskland
  15. Osteria Francescana, Italien
  16. De Librije, Nederländerna
  17. Azurmendi, Spanien
  18. Ernst, Tyskland
  19. Geranium, Danmark
  20. Gaestehaus Klaus Erfort, Tyskland
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Nyhetsbrev

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Arkiv

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Gondolen tvingas flytta – strid om tidpunkten

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.189