23948sdkhjf

Frantzén bästa restaurangen i Europa

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Sju svenska krogar bland de 200 bästa europeiska restaurangerna på ODA:s lista.

Opinionated About Dining, ODA, har presenterat sin årliga rankning och det är svenskt i toppen av listan för de bästa europeiska restaurangerna. Restaurang Frantzén avancerar från åttonde plats ända upp till den prestigefyllda förstaplatsen. Frantzén petar därmed ned förra årets vinnare, schweiziska Schloss Schauenstein, till andra plats.

Läs också: Alla svenska krogar som tog hem Michelin-stjärnor

– För mig är detta en stor ära, jag känner mig väldigt glad och stolt över vår restaurang. Vi har återigen lyckats med en enorm bedrift och det säger mycket om vårt team. Extra roligt är det så klart att det är våra gäster som kommer från världen över som har röstat på oss, säger Björn Frantzén i ett pressmeddelande.

Det är också svenskt på femte och elfte plats tack vare Daniel Berlin i Tranås och Fäviken i Järpen. Fäviken Magasinet, som nyligen annonserade att krogen stänger i december, rasade från andra plats.

Lite längre ned på 200-listan återfinns Oaxen (60), Gastrologik (71), Ekstedt (81) och Adam/Albin (173).

Rankningen är baserad på över 200 000 recensioner från 6 000 gäster som alla deltagit i ODA-undersökningen.

De 20 bästa europeiska restaurangerna:

  1. Restaurant Frantzén, Sverige
  2. Schloss Schauenstein, Schweiz
  3. Etxebarri, Spanien
  4. Restaurant Quique Dacosta
  5. Daniel Berlin, Sverige
  6. Le Calandre, Italien
  7. L’Arpège, Frankrike
  8. La Marine, Frankrike
  9. Noma 2.0, Danmark
  10. Lido 84, Italien
  11. Fäviken, Sverige
  12. Difrutar, Spanien,
  13. Chambré Separée, Belgien
  14. Victor’s Fine Dining by Christian Bau, Tyskland
  15. Osteria Francescana, Italien
  16. De Librije, Nederländerna
  17. Azurmendi, Spanien
  18. Ernst, Tyskland
  19. Geranium, Danmark
  20. Gaestehaus Klaus Erfort, Tyskland
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Nyhetsbrev

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Arkiv

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109