23948sdkhjf

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Downtown Camper by Scandic är ett nytt signaturhotell på Drottninggatan mitt i Stockholm. I höst utökas verksamheten med ett kafé med hållbarhetsprofil.

Hotellet har sedan starten marknadsfört sig i termer av hållbarhet, well-being och gemenskap. Därför ligger det i linje med hotellets profil att menyn på det nya kaféet kommer att bli 100 procent vegetarisk och ha en majoritet växtbaserade inslag, inklusive den uppmärksammade veganburgaren Beyond Burger. Urvalet av dryck kommer till största delen att vara ekologiskt. 

Dessutom kommer en stor del av inredningen att bestå av återvunna material som tar hänsyn till miljö och klimat. Göteborgsbaserade arkitektbyrån Stylt Trampoli är återigen samarbetspartner.

– Det ska bli så spännande att öppna ett café med riktigt höga ambitioner för kvalitet, känsla och hållbarhet. Vi upplever att det på Drottninggatan saknats en naturlig och skön mötesplats som är skapad för både stockholmare och internationella besökare, säger Claes Benediktsson, food & beverage manager på Downtown Camper.

Downtown Campers café öppnar den 1 september 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Nyhetsbrev

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Arkiv

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Svensk kock ny nordisk mästare

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Cannabisglass nästa för Ben & Jerry's

Hållbart när Smaka på Stockholm drar igång

Sju nya McDonald's start på kraftig expansion

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Fransk matsvinnshjälte får prestigefyllt pris

Var fjärde matställe bluffar – serverar inte det som utlovats

53 av 199 undersökta serveringar hade inte parmaskinka eller parmesanost på tallriken.

Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Kopparbergs backar

Massor av sommarjobb i restaurangbranschen

Han går från Spotify till Gastrofy

Mackmyra ökar omsättning – och förlust

De samarbetar för hållbar restaurangdrift

Nu finns Max även i Täby – med restaurang 142

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.113