23948sdkhjf

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Downtown Camper by Scandic är ett nytt signaturhotell på Drottninggatan mitt i Stockholm. I höst utökas verksamheten med ett kafé med hållbarhetsprofil.

Hotellet har sedan starten marknadsfört sig i termer av hållbarhet, well-being och gemenskap. Därför ligger det i linje med hotellets profil att menyn på det nya kaféet kommer att bli 100 procent vegetarisk och ha en majoritet växtbaserade inslag, inklusive den uppmärksammade veganburgaren Beyond Burger. Urvalet av dryck kommer till största delen att vara ekologiskt. 

Dessutom kommer en stor del av inredningen att bestå av återvunna material som tar hänsyn till miljö och klimat. Göteborgsbaserade arkitektbyrån Stylt Trampoli är återigen samarbetspartner.

– Det ska bli så spännande att öppna ett café med riktigt höga ambitioner för kvalitet, känsla och hållbarhet. Vi upplever att det på Drottninggatan saknats en naturlig och skön mötesplats som är skapad för både stockholmare och internationella besökare, säger Claes Benediktsson, food & beverage manager på Downtown Camper.

Downtown Campers café öppnar den 1 september 2019.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Nyhetsbrev

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Arkiv

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Unik matupplevelse i 3D på pop up-restaurang

Restaurang Kasai gästas av Banquet of Hoshena.

Här växer en ny matdestination fram

Två nya Compass-restauranger

Max fick pris av FN

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Tvisten löst – nu blir det Krubb igen i sjöstan

Tävling
Närmare råvarorna i kocklandslagets nya tema

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115