23948sdkhjf

3 kvinnor och 21 män i Årets kock-kvalet

David Lundqvist, kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden, korades till Årets kock 2018. Nu har processen inletts för att utse hans tronföljare. En meriterad jury har bland de anonyma tävlingsbidragen valt ut 21 män och 3 kvinnor som alla fått en plats i kvalificeringstävlingen den 12-13 juni. Då tävlar de 24 kockarna om åtta platser i finalen som avgörs i Stockholm den 12-13 september. 

Förra året tog sig inga kvinnor till final. Anna Broms, Louise Johansson och Marie Skogström är de tre kockarna som ska försöka ändra på det i årets tävling.

– Jätteintressanta och riktigt bra namn som tagit sig till kvalet, det här kommer att bli en spännande kvaltävling, säger Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets kock 1995 och SK Mat & Människor.

Här är de 24 kockarna som fortfarande har den prestigefyllda Årets kock-titeln inom räckhåll (utan inbördes rangordning): 

  1. Adam Källman, Kitchen & Table Malmö Live, Malmö
  2. Anna Broms, Restaurang Broms, Stockholm
  3. Alexander Sjögren, Restaurant Mutantur, Malmö
  4. Björn Glans, Grand Hotel Lund, Lund
  5. Christian Siberg, Swedish Taste Stockholm, Stockholm
  6. Christoffer Sjögren, Restaurang Grano, Göteborg
  7. Christopher Lai, &Vin, Karlshamn
  8. Daniel Müllern, Unilever Food Solutions, Ystad
  9. Danny Falkeman, Etoile, Stockholm
  10. Hugo Bolt-Hansen, Skärets Krog, Smögen
  11. Jacob Davidsson, Grano, Göteborg
  12. Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
  13. Jonas Lagerström, Etoile, Stockholm
  14. Kristian Eriksson, Hotel Birger Jarl, Stockholm
  15. Lars Niklasson, Lilla Ego, Stockholm
  16. Louise Johansson, Taste by Louise, Kungälv
  17. Luqaz Ottosson, Restaurant ROT, Visby
  18. Marie Skogström, Mat & Vin Slottsparken, Malmö
  19. Martin Anneflod, Martin Anneflod Culinary, Göteborg
  20. Martin Moses, SK Mat & Människor, Göteborg
  21. Mats-Peter Kristiansen, Spira Food, Göteborg
  22. Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
  23. Ola Wallin, SK Mat & Människor, Göteborg
  24. Sebastian Lopez, Nosh & Chow, Stockholm

Här är juryn som bedömt de anonyma tävlingsbidragen: 

  • Stefan Karlsson, juryns ordförande, Årets Kock 1995 och SK Mat & Människor:
  • Adam Dahlberg, Adam & Albin
  • Florencia Abella, Ekstedt
  • Henrik Norström, Lux restauranger
  • Linnéa Liljedahl, Linnéa & Peter
  • Paul Svensson, Fotografiska och ReTaste
  • Sofia B Olsson, vRå
  • Tommy Myllymäki, Årets Kock 2007 och Svenska Brasserier
  • Ulrika Brydling, Brydlings

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078