23948sdkhjf

Butikskonsult köper restaurangspecialist

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Butikskonsult i Kumla, ett av Sveriges ledande butiksinredningsföretag, köper restauranginredningsföretaget Back Up Formagram.

Läs också: Petite Sabis ny matsatsning

Köpet sker genom Butikskonsults ägarföretag, holdingbolaget Ideocad, enligt ett pressmeddelande.

– Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att utöka vårt kunderbjudande mot restaurangbranschen. Bolaget är mycket välskött och har haft en stabil tillväxt sedan starten 2006. Det största värdet i förvärvet ligger dock i kompetensen hos bolagets 7 anställda, som självklart kommer att bli kvar”, säger Fredric Jansson, vd och ägare av Butikskonsult, i en kommentar.

Formagram är en helhetsleverantör som utvecklar inredningskoncept för restauranger och andra offentliga miljöer.

– Vi är oerhört glada över att Formagram med sin mångåriga kompetens och duktiga medarbetare nu är en del av Butikskonsult. Under många år har vi i olika sammanhang levererat kompletta lösningar för restauranghandel till dagligvaruhandeln, och nu får vi kompetens att ta ett ännu större helhetsansvar och växa inom nya spännande områden”, säger Fredric Jansson.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Nyhetsbrev

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Arkiv

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.152