23948sdkhjf

Världsmästare tar över i stadshuset

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Han korades till Årets kock 2016 och var trots sin ringa ålder lagkapten för Svenska kocklandslaget som vann Culinary World Cup förra året. Nu kliver 31-årige Jimmi Eriksson in i Stockholms stadshus.

Läs också: Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Stadshuset är dock inte helt ny mark för Jimmi Eriksson. Han har jobbat där flera gånger, senast under Nobelbanketten 2018. Som kreativt ansvarig för Stadshusrestauranger blir hans fokus den gastronomiska utvecklingen för bankett- och eventverksamheten samt Stadshuskällaren.

– Jag vet att det finns en hög ambitionsnivå och vilja från köksmästarna Gunnar Eriksson och Magnus Santesson vilket gör det enkelt för mig att kliva in. Jag känner mig oerhört hedrad av denna utmaning, säger Jimmi Eriksson, som redan smygstartat uppdraget med idéer kring höstens bankettmenyer.

Stadshuskällaren fick nyligen också en ny konditor i Johanna Rampitsch.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Uber Eats i samarbete med Icabutik och saluhall

Nu ska bryggeriet expandera

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

Convenience växer i betydelse

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Nyhetsbrev

FN-priset utdelat: ”Som Nobelpriset för oss i ägarfamiljen”

Arkiv

Axfood lanserar nytt eget varumärke – storpack för restauranger

Eskobars gitarrist bygger flytande restaurang

Frederik Zäll tar Texas till hemstaden Åkersberga.

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Ännu en Burger King-restaurang

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.161