23948sdkhjf

Stjärnkrögaren säljer sina Gamla stan-krogar

Flying Elk, Corner Club och Gaston får nya ägare.

Frantzéngruppen, med stjärnkrögaren Björn Frantzén i spetsen, säljer krogarna The Flying Elk, Corner Club och Gaston i Gamla stan. Enligt ett pressmeddelande som flera medier hänvisar till kommer de nya ägarna att driva gastropuben, cocktailbaren och vinbaren med samma inriktningar som i dag. Vilka de nya ägarna är framgår dock inte. 

– Vi tycker att köparen ska få presentera sig själva när de är redo, det är också reglerat i våra avtal, säger Frantzéngruppens kommunikationschef Stefan Gissberg till Besöksliv.

Enligt pressmeddelandet är försäljningen en del av det förändringsarbete som Frantzéngruppen just nu är mitt i. Stefan Gissberg bekräftar att expansionen fortsätter utomlands med krogar i bland annat Shanghai och Bangkok under 2020. Nästa år öppnar även Astoria i den tidigare bifografen på Nybrogatan i Stockholm. Etableringen i entréplanet på fastigheten från 1870-talet som nu restaureras är gruppens största satsning efter trestjärniga Frantzén som så sent som i maj utsågs till den bästa restaurangen i Europa.

– Med detta i åtanke vill inte sprida oss för tunna och tappa kvalité och kontroll. Älgen” har dessutom gått väldigt bra och det är rätt tid att sälja. Vi vill hålla oss fokuserade, och redan i nästa vecka kliver Björn in i köket med sitt team för att provlaga maten till Astoria, så det är mycket på gång. Han är väldigt delaktig i allting vi gör och det kräver mycket energi, säger Stefan Gissberg till Besöksliv.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062