23948sdkhjf

Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Öppningsdags för krogveteranernas nya restaurang med grillkiosk, bar, matsal och ölkällare.

I en 700 kvadratmeter stor industrilokal på Sveavägen i Stockholm öppnar på fredag, den 30 augusti, det nya krogkonceptet Folkparken. Bakom satsningen står de rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh, som sedan tidigare driver restaurang Torsgatan ihop

Läs också: Folkparkens grillkiosk redo att servera

– Med Folkparken vill vi skapa en enkel, trivsam och generös restaurang. Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel. Genom grillen och röken skapar vi smaker för både köttälskare och vegetarianer, förklarar Martin Magnusson och Magnus Bergh.

Duon presenterade sina planer i maj och är nu redo att öppna portarna till industrilokalen som har sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar. I entrén möts gästerna av en grillkiosk för take-away där beställningen sker på skärmar. Innanför entrén finns bar och restaurang med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett ”taproom”. I en av alla ölkranarna rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. 

Köket är byggt kring ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill. Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbecue med influenser från hela världen. Här är några exempel: Friterade tuppvingar, griskindskroketter, ribs, smoked brisket burger, träkolsgrillad fisk, rökta rödbetor, friterad krossad potatis, dirty flank samt träkolsgrillad spetskål.

Mer om: Folkparken
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094