23948sdkhjf

Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

Öppningsdags för krogveteranernas nya restaurang med grillkiosk, bar, matsal och ölkällare.

I en 700 kvadratmeter stor industrilokal på Sveavägen i Stockholm öppnar på fredag, den 30 augusti, det nya krogkonceptet Folkparken. Bakom satsningen står de rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh, som sedan tidigare driver restaurang Torsgatan ihop

– Med Folkparken vill vi skapa en enkel, trivsam och generös restaurang. Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel. Genom grillen och röken skapar vi smaker för både köttälskare och vegetarianer, förklarar Martin Magnusson och Magnus Bergh.

Duon presenterade sina planer i maj och är nu redo att öppna portarna till industrilokalen som har sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar. I entrén möts gästerna av en grillkiosk för take-away där beställningen sker på skärmar. Innanför entrén finns bar och restaurang med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett ”taproom”. I en av alla ölkranarna rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. 

Köket är byggt kring ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill. Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbecue med influenser från hela världen. Här är några exempel: Friterade tuppvingar, griskindskroketter, ribs, smoked brisket burger, träkolsgrillad fisk, rökta rödbetor, friterad krossad potatis, dirty flank samt träkolsgrillad spetskål.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078