23948sdkhjf

Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Öppningsdags för krogveteranernas nya restaurang med grillkiosk, bar, matsal och ölkällare.

I en 700 kvadratmeter stor industrilokal på Sveavägen i Stockholm öppnar på fredag, den 30 augusti, det nya krogkonceptet Folkparken. Bakom satsningen står de rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh, som sedan tidigare driver restaurang Torsgatan ihop

Läs också: Folkparkens grillkiosk redo att servera

– Med Folkparken vill vi skapa en enkel, trivsam och generös restaurang. Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel. Genom grillen och röken skapar vi smaker för både köttälskare och vegetarianer, förklarar Martin Magnusson och Magnus Bergh.

Duon presenterade sina planer i maj och är nu redo att öppna portarna till industrilokalen som har sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar. I entrén möts gästerna av en grillkiosk för take-away där beställningen sker på skärmar. Innanför entrén finns bar och restaurang med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett ”taproom”. I en av alla ölkranarna rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. 

Köket är byggt kring ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill. Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbecue med influenser från hela världen. Här är några exempel: Friterade tuppvingar, griskindskroketter, ribs, smoked brisket burger, träkolsgrillad fisk, rökta rödbetor, friterad krossad potatis, dirty flank samt träkolsgrillad spetskål.

Mer om: Folkparken
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Nyhetsbrev

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Arkiv

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.28