23948sdkhjf

Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Öppningsdags för krogveteranernas nya restaurang med grillkiosk, bar, matsal och ölkällare.

I en 700 kvadratmeter stor industrilokal på Sveavägen i Stockholm öppnar på fredag, den 30 augusti, det nya krogkonceptet Folkparken. Bakom satsningen står de rutinerade krögarna Martin Magnusson och Magnus Bergh, som sedan tidigare driver restaurang Torsgatan ihop

– Med Folkparken vill vi skapa en enkel, trivsam och generös restaurang. Det ska vara ett stimmigt vardagsrum där olika rum och våningar har sin prägel. Genom grillen och röken skapar vi smaker för både köttälskare och vegetarianer, förklarar Martin Magnusson och Magnus Bergh.

Duon presenterade sina planer i maj och är nu redo att öppna portarna till industrilokalen som har sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar. I entrén möts gästerna av en grillkiosk för take-away där beställningen sker på skärmar. Innanför entrén finns bar och restaurang med 120 sittplatser i olika etage. Trappan ner till källaren leder till ett ”taproom”. I en av alla ölkranarna rinner Pitmaster Pale Ale som skapats i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. 

Köket är byggt kring ett amerikanskt rökskåp och en argentinsk träkolsgrill. Menyn på Folkparken bygger på amerikansk barbecue med influenser från hela världen. Här är några exempel: Friterade tuppvingar, griskindskroketter, ribs, smoked brisket burger, träkolsgrillad fisk, rökta rödbetor, friterad krossad potatis, dirty flank samt träkolsgrillad spetskål.

Mer om: Folkparken
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.382