23948sdkhjf

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Krogkonkurserna minskar. Det framgår av Upplysningscentralens färska statistik. Enligt UC är det en positiv konsekverns av att allt fler svenskar väljer att semestra på hemmaplan i klimatkrisens spår.

Läs också: Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

– Hela restaurangbranschen har fått en knuff framåt, Osäkerheten har minskat något i branschen även om det ser lite olika ut, menar Richard Damberg, ekonom på UC. 

För femte månaden i rad minskar konkurserna totalt i Sverige. I augusti månad med 6 procent. Denna gång hakar alltså även hotell- och restaurangbranschen på den positiva trenden, med 5 procent färre konkurser i augusti jämfört med samma period förra året. 

– En undersökning från Kairos Future visar att vi spenderar allt mer på uteätande och att det kommer att växa framöver. Men som krögare gäller det att hålla på kvaliteten. Numera är gästen uppkopplad mot familj, bekanta och webbplatser och appar för att betygsätta sin restaurangupplevelse. Det skapar en helt annan konsumentmakt mot förut. Dåliga restauranger slås ut fortare i dagens digitala miljö, påpekar Richard Damberg.

Hittills i år har UC noterat 291 krogkonkurser, varav 36 stycken i augusti.

Mer om: Konkurser
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Coca-Cola först i världen med 100 procent återvunnen plast

Arla mixar butik och restaurang i saluhall

Nyhetsbrev

Sayan Isakssons nya restaurang har fått ett namn

I januari öppnar thailändska restaurangen Isaan på Berns.

Arkiv

Hit kommer Bastard Burgers och asiatiska koncept

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Onlinepizza och Hungrig försvinner – går upp i Foodora

Sushi Yama flyttar gränsen norrut

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.122