23948sdkhjf

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Krogkonkurserna minskar. Det framgår av Upplysningscentralens färska statistik. Enligt UC är det en positiv konsekverns av att allt fler svenskar väljer att semestra på hemmaplan i klimatkrisens spår.

Läs också: Dyster januari – 25 procent fler krogkonkurser

– Hela restaurangbranschen har fått en knuff framåt, Osäkerheten har minskat något i branschen även om det ser lite olika ut, menar Richard Damberg, ekonom på UC. 

För femte månaden i rad minskar konkurserna totalt i Sverige. I augusti månad med 6 procent. Denna gång hakar alltså även hotell- och restaurangbranschen på den positiva trenden, med 5 procent färre konkurser i augusti jämfört med samma period förra året. 

– En undersökning från Kairos Future visar att vi spenderar allt mer på uteätande och att det kommer att växa framöver. Men som krögare gäller det att hålla på kvaliteten. Numera är gästen uppkopplad mot familj, bekanta och webbplatser och appar för att betygsätta sin restaurangupplevelse. Det skapar en helt annan konsumentmakt mot förut. Dåliga restauranger slås ut fortare i dagens digitala miljö, påpekar Richard Damberg.

Hittills i år har UC noterat 291 krogkonkurser, varav 36 stycken i augusti.

Läs mer om: Konkurser
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157