23948sdkhjf

Holy Greens får norsk storägare

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Den ekologiska snabbmatskedjan behöver kapital till kraftfull expansion.

Sommaren 2013 öppnade Holy Greens sin första restaurang i Helsingborg. Sex år senare har den ekologiska snabbmatkedjan växt till en koncern med en omsättning på över 100 miljoner kronor. 

Läs också: Ännu en Holy Greens på gång

För att fortsätta expansionen har Holy Greens under en tid sökt en ny storägare. Breakit avslöjar att det norska riskkapitalbolaget Equip nu går in med kapital. 

– Vi gör detta för att realisera vår vision att göra hela världens mer hälsosam och hållbar genom att öppna fler restauranger, säger David Egonson, som sedan starten ägt majoriteten av aktierna i Holy Greens tillsammans med Nebojsa Pavicevic.

Egonson bekräftar för Breakit att transaktionen precis blivit klar, men vill inte berätta hur mycket pengar som Equip investerar eller hur stor andel norrmännen får i Holy Greens, bara att investeringen ”gör dem till en stor ägare i verksamheten”.

I dag har Holy Greens elva restauranger. Den tolfte öppnar i oktober på Kungsholmen i Stockholm och i april 2020 flyttar man även in i kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö. Målet är att öppna 25 nya restauranger de närmaste tre åren och efter det expandera utomlands.

Mer om: Holy Greens
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tävling
Bästa unga kvinnliga kocken med fokus och fart

Thilda Mårtensson segrade i Gastronomi Sverige Commis Award.

Franchise växer – men ingen garanti för succé

Branschorganisationens vd: Det finns en rad fällor med franchise,

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Drar in 68 miljoner till satsning på hälsosam glass

Litet kaffeföretag vände under coronakrisen

Nyhetsbrev

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Arkiv

Snabbmatsbranschen sen med alkoholfritt

Tips på de alkoholfria alternativen som passar bäst till burgare, korv, sushi och annan snabbmat.

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Gateau öppnar nytt – på nätet

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11