23948sdkhjf

Holy Greens får norsk storägare

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Den ekologiska snabbmatskedjan behöver kapital till kraftfull expansion.

Sommaren 2013 öppnade Holy Greens sin första restaurang i Helsingborg. Sex år senare har den ekologiska snabbmatkedjan växt till en koncern med en omsättning på över 100 miljoner kronor. 

Läs också: Trendig salladsbar till Hyllie

För att fortsätta expansionen har Holy Greens under en tid sökt en ny storägare. Breakit avslöjar att det norska riskkapitalbolaget Equip nu går in med kapital. 

– Vi gör detta för att realisera vår vision att göra hela världens mer hälsosam och hållbar genom att öppna fler restauranger, säger David Egonson, som sedan starten ägt majoriteten av aktierna i Holy Greens tillsammans med Nebojsa Pavicevic.

Egonson bekräftar för Breakit att transaktionen precis blivit klar, men vill inte berätta hur mycket pengar som Equip investerar eller hur stor andel norrmännen får i Holy Greens, bara att investeringen ”gör dem till en stor ägare i verksamheten”.

I dag har Holy Greens elva restauranger. Den tolfte öppnar i oktober på Kungsholmen i Stockholm och i april 2020 flyttar man även in i kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö. Målet är att öppna 25 nya restauranger de närmaste tre åren och efter det expandera utomlands.

Mer om: Holy Greens
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.252