23948sdkhjf

Holy Greens får norsk storägare

Den ekologiska snabbmatskedjan behöver kapital till kraftfull expansion.

Sommaren 2013 öppnade Holy Greens sin första restaurang i Helsingborg. Sex år senare har den ekologiska snabbmatkedjan växt till en koncern med en omsättning på över 100 miljoner kronor. 

För att fortsätta expansionen har Holy Greens under en tid sökt en ny storägare. Breakit avslöjar att det norska riskkapitalbolaget Equip nu går in med kapital. 

– Vi gör detta för att realisera vår vision att göra hela världens mer hälsosam och hållbar genom att öppna fler restauranger, säger David Egonson, som sedan starten ägt majoriteten av aktierna i Holy Greens tillsammans med Nebojsa Pavicevic.

Egonson bekräftar för Breakit att transaktionen precis blivit klar, men vill inte berätta hur mycket pengar som Equip investerar eller hur stor andel norrmännen får i Holy Greens, bara att investeringen ”gör dem till en stor ägare i verksamheten”.

I dag har Holy Greens elva restauranger. Den tolfte öppnar i oktober på Kungsholmen i Stockholm och i april 2020 flyttar man även in i kontorshuset The Point på Hyllie i Malmö. Målet är att öppna 25 nya restauranger de närmaste tre åren och efter det expandera utomlands.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109