23948sdkhjf

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Kungsholmen i Stockholm får i höst en ny knutpunkt. Förutom service i form av butiker och gym så flyttar även två restauranger in i Areims fastighet i korsningen Flemminggatan och Scheelegatan, känt i folkmun som Trygg Hansa-huset. 

Det ena nytillskottet är den trendiga salladsbaren Holy Greens. Holy Greens har i nuläget elva restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt ytterligare en som ska öppna i Malmö nästa år. Salladsbaren på Kungsholmen blir kedjans femte enhet i Stockholm.

Den andra hyresgästen som kommer att servera mat i fastigheten är Itamae. Det blir sushikedjans sjätte restaurang, alla finns i Stockholm med omnejd. Förutom sushi finns även andra asiatiska maträtter på menyn.

– Den 2 oktober i år slår vi upp dörrarna för en plats som kommer att skapa liv i den här delen av Kungsholmen och som förenklar vardagen för många, säger Erik Ullsten, ansvarig för fastigheten hos fastighetsägaren Areim.

Via rulltrappor kommer man ner till ett underjordiskt våningsplan som Areim hoppas ska bli en för stadsdelen ny typ av mötesplats morgon, middag och kväll.

Utvecklingsförslaget för kvarteret Brädstapeln har tagits fram i nära samarbete mellan Areim och stadsbyggnadskontoret och är ritat av den franska arkitekten Manuelle Gautrand och svenska arkitektkontoret Equator. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094