23948sdkhjf

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Kungsholmen i Stockholm får i höst en ny knutpunkt. Förutom service i form av butiker och gym så flyttar även två restauranger in i Areims fastighet i korsningen Flemminggatan och Scheelegatan, känt i folkmun som Trygg Hansa-huset. 

Läs också: Holy Greens får norsk storägare

Det ena nytillskottet är den trendiga salladsbaren Holy Greens. Holy Greens har i nuläget elva restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt ytterligare en som ska öppna i Malmö nästa år. Salladsbaren på Kungsholmen blir kedjans femte enhet i Stockholm.

Den andra hyresgästen som kommer att servera mat i fastigheten är Itamae. Det blir sushikedjans sjätte restaurang, alla finns i Stockholm med omnejd. Förutom sushi finns även andra asiatiska maträtter på menyn.

– Den 2 oktober i år slår vi upp dörrarna för en plats som kommer att skapa liv i den här delen av Kungsholmen och som förenklar vardagen för många, säger Erik Ullsten, ansvarig för fastigheten hos fastighetsägaren Areim.

Via rulltrappor kommer man ner till ett underjordiskt våningsplan som Areim hoppas ska bli en för stadsdelen ny typ av mötesplats morgon, middag och kväll.

Utvecklingsförslaget för kvarteret Brädstapeln har tagits fram i nära samarbete mellan Areim och stadsbyggnadskontoret och är ritat av den franska arkitekten Manuelle Gautrand och svenska arkitektkontoret Equator. 

Mer om: Holy Greens | Itamae
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.116