23948sdkhjf

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Kungsholmen i Stockholm får i höst en ny knutpunkt. Förutom service i form av butiker och gym så flyttar även två restauranger in i Areims fastighet i korsningen Flemminggatan och Scheelegatan, känt i folkmun som Trygg Hansa-huset. 

Läs också: Trendig salladsbar till Hyllie

Det ena nytillskottet är den trendiga salladsbaren Holy Greens. Holy Greens har i nuläget elva restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt ytterligare en som ska öppna i Malmö nästa år. Salladsbaren på Kungsholmen blir kedjans femte enhet i Stockholm.

Den andra hyresgästen som kommer att servera mat i fastigheten är Itamae. Det blir sushikedjans sjätte restaurang, alla finns i Stockholm med omnejd. Förutom sushi finns även andra asiatiska maträtter på menyn.

– Den 2 oktober i år slår vi upp dörrarna för en plats som kommer att skapa liv i den här delen av Kungsholmen och som förenklar vardagen för många, säger Erik Ullsten, ansvarig för fastigheten hos fastighetsägaren Areim.

Via rulltrappor kommer man ner till ett underjordiskt våningsplan som Areim hoppas ska bli en för stadsdelen ny typ av mötesplats morgon, middag och kväll.

Utvecklingsförslaget för kvarteret Brädstapeln har tagits fram i nära samarbete mellan Areim och stadsbyggnadskontoret och är ritat av den franska arkitekten Manuelle Gautrand och svenska arkitektkontoret Equator. 

Mer om: Holy Greens | Itamae
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Nets testar swishmodul i restaurangmiljö

Pappersmuggar mest miljövänliga enligt livscykelanalys

Porslinskopp måste användas minst 350 gånger för att ge mindre koldioxidavtryck.

Jobb & Karriär
Två nya driftschefer på Sabis

Utökat matutbud går hem hos Circle K

Tävling
De slåss om titeln Årets konditor 2019

McDonald's äger inte sitt avfall

Nyhetsbrev

Jobb & Karriär
Marcus Ekman tillbaka hos Pontus

Stjärnkrögaren även aktuell med ny gotländsk krog.

Arkiv

Paul Svenssons senaste svinnprojekt – ihop med Coop

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

Skänker 44 ton mat direkt från lagret

Martin och Servera har hittat ett sätt att hantera mat som blir svinn redan på lagret.

Klart: Systembolagets hemleveranser permanentas i hela landet

Jamie Olivers Gatwick-restauranger räddas

Tennstopet får bakficka med nytt koncept

Ny vd hämtad från Grand Central.

Framgång för Poppels crowdfunding

Göteborgsmodell mot matsvinn blir rikstäckande

Big Mac – i sommar även med bacon

Tävling
En kvinna kvar i Årets kock-racet

Här är de åtta finalisterna.

Lanserar drinkar av matsvinn från hotellfrukosten

Ny snabbmatskedja född – satsar på latinamerikanskt

Panamigas erbjuder bilresenärer alternativ till ”slentrianmässiga hamburgaren”.

Fazer säljer restaurangverksamheten

1000 restauranger säljs till multinationell jätte.

Klassiska Four Seasons stänger för gott

Skippar svart plast i restauranger

Med pizzabotten på väg mot toppen

Zeinas kitchen tar Mellanöstern till butikshyllan

Jobb & Karriär
Han ska styra media på Max

Absolut med återvunnet glas

Beyond Burger får produktion i Europa

Jobb & Karriär
Världsmästare tar över i stadshuset

De vill få svenskarna att äta finskt kött

Butikskonsult köper restaurangspecialist

Jobb & Karriär
Spendrups tar marknadschef från Paulig

Coca-Cola blir energidryck

Kändiskocken i rätten – nekar till att ha tafsat

Hållbart kafé öppnar på Drottninggatan

Striden om vegoburgarna intensifieras

Nu kommer svenskodlad Pak Choi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184