23948sdkhjf

Sallader och sushi till Kungsholmens nya knutpunkt

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Kungsholmen i Stockholm får i höst en ny knutpunkt. Förutom service i form av butiker och gym så flyttar även två restauranger in i Areims fastighet i korsningen Flemminggatan och Scheelegatan, känt i folkmun som Trygg Hansa-huset. 

Läs också: Ännu en Holy Greens på gång

Det ena nytillskottet är den trendiga salladsbaren Holy Greens. Holy Greens har i nuläget elva restauranger i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg samt ytterligare en som ska öppna i Malmö nästa år. Salladsbaren på Kungsholmen blir kedjans femte enhet i Stockholm.

Den andra hyresgästen som kommer att servera mat i fastigheten är Itamae. Det blir sushikedjans sjätte restaurang, alla finns i Stockholm med omnejd. Förutom sushi finns även andra asiatiska maträtter på menyn.

– Den 2 oktober i år slår vi upp dörrarna för en plats som kommer att skapa liv i den här delen av Kungsholmen och som förenklar vardagen för många, säger Erik Ullsten, ansvarig för fastigheten hos fastighetsägaren Areim.

Via rulltrappor kommer man ner till ett underjordiskt våningsplan som Areim hoppas ska bli en för stadsdelen ny typ av mötesplats morgon, middag och kväll.

Utvecklingsförslaget för kvarteret Brädstapeln har tagits fram i nära samarbete mellan Areim och stadsbyggnadskontoret och är ritat av den franska arkitekten Manuelle Gautrand och svenska arkitektkontoret Equator. 

Mer om: Holy Greens | Itamae
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14