23948sdkhjf

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Finalen i Årets kock närmar sig. På fredag avgörs vem av de åtta finalisterna som koras till svensk mästare i professionell matlagning. 

Läs också: En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Under finalen första dag, den 12 september, ska de tävlande leverera 30 stycken korvar, varav sex ska serveras hela med valfria tillbehör. Vilka råvaror som används och korvens vikt är valfritt, men samtliga 30 korvar ska ha liknande storlek och form. Finalisterna väljer fritt vilken tallrik de serverar sin korv på.  

 Att göra korv är ett riktigt klassiskt hantverk som vi tycker att en vinnare av Årets Kock ska behärska, säger Tom Sjöstedt från Lilla Ego, tävlingsledare Årets Kock 2019 samt Årets Kock 2008. 

Fyra finalister går vidare till dag två. De ska servera sex tallrikar av en rätt med potatis som huvudråvara. Finalisterna väljer själv vilken potatis de vill arbeta med och tillagningsmetod. Till detta kommer en vaktel som serveras à part. Även sås/sky/örter får serveras à part.

– Potatis är en underbar och viktig råvara i den svenska mathistorien som verkligen förtjänar att hyllas. Det ska bli väldigt spännande att se hur kockarna tar sig an uppgiften, säger Tom Sjöstedt.

En kvalificerad jury med internationell stjärnglans och prins Carl Phlip som prisutdelare avgör vem som blir Årets kock 2019.

Läs mer om: Årets kock
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Nyhetsbrev

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Arkiv

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.079