23948sdkhjf

Han vann titeln Årets Ekokock

Årets Ekokock 2019 heter Jonas Karlsson och älskar att tävla.

– Jag märkte själv att jag hade ett helt annat lugn än vad jag trodde att jag skulle ha. Jag kände mig mer självsäker och då lagar man god mat oftast och gör bra resultat, säger han till Smålands-Posten.

Menyn bestod av en förrätt med barigoulekokta kronärtskockor, lite kronärtkockschips och en kräm gjort på bondbönsskida. Varmrätten baserades på pumpa, chili, friterat kålskum och vitlöksstekta bondbönsblad. Grunden i desserten var en fudge på persiljerot med persilja och lite salta smaker.

Juryns motivering:
”En Ekokock som jobbar lugnt och metodiskt. 
Han har en helt egen linje med jämn kvalite och en kreativitet som visar sig tydligt på tallrikarna. Här lagas det genomgående god mat i menyn.”

Tävlingen arrangerades för sjätte året i rad av Föreningen Ekokockar i samarbete med Krav. Sex finalister gjorde upp om titeln i Växjö konserthus. Efter en tuff match stod Jonas Karlsson som segrare. Han tidigare jobbat på Lilla Bjers och Fotografiska,men numera frilansar han mest. 

Robin Hytter, Färna Herrgård, Skinnskatteberg, slutade på andra plats. Trea blev Niklas Pallgren, Restaurang Kämpasten, Sigtuna. Övriga finalister var Joachim Johansson, The Parlour Dinner Club, Göteborg, Niclas Jansson, Stora Brännbo Hotell och Konferens, Sigtuna, och Eskil Bondsäter, Lykke, Nordic Light Hotell, Stockholm.

Artikeln är en del av vårt tema om Tävling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063