23948sdkhjf

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Julia Wikström, vd och grundare av foodtechbolaget Snömoln, tilldelas A Sustainable Prize 2019. Hon får det för att hon med sitt engagemang och sin drivkraft hjälpt till att minska matsvinnet i livsmedelskedjan genom att skapa en datadriven plattform mellan restauranger, grossister och producenter 

Läs också: Maten serverad – efter ett halvårs väntan

– För mig personligen är det här så klart en väldigt fin och prestigefull utmärkelse som stärker mitt arbete som entreprenör och min roll i branschen. Men jag tror att betydelsen är ännu större för mitt bolag Snömoln eftersom det här hjälper oss att synas på Foodtech-kartan och stimulerar vårt fortsatta arbete med hållbarhetsmålen i Agenda 2030, säger Julia Wikström som hoppas att den bekräftelse och uppmärksamhet som priset medför ska hjälpa att Snömoln växa med nya partners, kunder och investerare.

Snömoln letar nu investerare som delar samma vision om en hållbar matindustri.

– Vid sidan av detta så behöver bolaget växa genom våra kunder. Därför jobbar vi väldigt intensivt med att hitta samarbeten med kommuner och producenter. Vi har nyligen även ansökt om ett forskningsprojekt tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet som förhoppningsvis blir av under hösten, säger Julia Wikström.

Priset delades ut den 18 september under hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.159