23948sdkhjf

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

| Av redaktionen | Tipsa redaktionen

Julia Wikström, vd och grundare av foodtechbolaget Snömoln, tilldelas A Sustainable Prize 2019. Hon får det för att hon med sitt engagemang och sin drivkraft hjälpt till att minska matsvinnet i livsmedelskedjan genom att skapa en datadriven plattform mellan restauranger, grossister och producenter 

Läs också: Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

– För mig personligen är det här så klart en väldigt fin och prestigefull utmärkelse som stärker mitt arbete som entreprenör och min roll i branschen. Men jag tror att betydelsen är ännu större för mitt bolag Snömoln eftersom det här hjälper oss att synas på Foodtech-kartan och stimulerar vårt fortsatta arbete med hållbarhetsmålen i Agenda 2030, säger Julia Wikström som hoppas att den bekräftelse och uppmärksamhet som priset medför ska hjälpa att Snömoln växa med nya partners, kunder och investerare.

Snömoln letar nu investerare som delar samma vision om en hållbar matindustri.

– Vid sidan av detta så behöver bolaget växa genom våra kunder. Därför jobbar vi väldigt intensivt med att hitta samarbeten med kommuner och producenter. Vi har nyligen även ansökt om ett forskningsprojekt tillsammans med Sveriges Lantbruksuniversitet som förhoppningsvis blir av under hösten, säger Julia Wikström.

Priset delades ut den 18 september under hållbarhets- och framtidskonferensen A Sustainable Tomorrow i Helsingborg.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.111