23948sdkhjf

Vill berätta en historia med vietnamesisk streetfood

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En vietnamesisk restaurang öppnar inom kort i PK-huset i centrala Stockholm. Men det är inte bara den autentiska gatumaten som ska prägla den nya krogen – utan också ägarens egen historia. 

Läs också: Här växer en ny matdestination fram

Minna Tran har sina rötter i Vietnam, men är uppvuxen i Sverige. Som ung kände hon sig vilsen, men när hon vid 28 års ålder landade i Vietnam och tog sin första tugga av den vietnamesiska gatumaten kände hon sig genast hemma. Nu vill hon med sin nya restaurang Saigon Stories dela med sig av sin historia och skapa en liknande känsla hos sina gäster. 

– Jag vill ge Stockholm samma genuina, enkla men krispiga upplevelse av sjukt god mat i en kärleksfull miljö.

Målet är att restaurangen ska upplevas som ett andra hem både för personalen och gästerna. I köket styr Kelly Tran med mottot Hakuna matata, inga problem. 

– Vi har inga Michelin-kockar hos oss. Det är vanliga människor med stort hjärta som tillagar maten med en enorm portion kärlek och serverar den med ett leende, förklarar Minna Tran.

Renoveringen av lokalen i PK-huset har pågått sedan i augusti och enligt planen ska restaurangen vara redo för de första gästerna senare i september.

Mer om: Saigon Stories
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Nyhetsbrev

Arnold's – nu även med lunchservering

Arkiv

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.094