23948sdkhjf

Vill berätta en historia med vietnamesisk streetfood

En vietnamesisk restaurang öppnar inom kort i PK-huset i centrala Stockholm. Men det är inte bara den autentiska gatumaten som ska prägla den nya krogen – utan också ägarens egen historia. 

Minna Tran har sina rötter i Vietnam, men är uppvuxen i Sverige. Som ung kände hon sig vilsen, men när hon vid 28 års ålder landade i Vietnam och tog sin första tugga av den vietnamesiska gatumaten kände hon sig genast hemma. Nu vill hon med sin nya restaurang Saigon Stories dela med sig av sin historia och skapa en liknande känsla hos sina gäster. 

– Jag vill ge Stockholm samma genuina, enkla men krispiga upplevelse av sjukt god mat i en kärleksfull miljö.

Målet är att restaurangen ska upplevas som ett andra hem både för personalen och gästerna. I köket styr Kelly Tran med mottot Hakuna matata, inga problem. 

– Vi har inga Michelin-kockar hos oss. Det är vanliga människor med stort hjärta som tillagar maten med en enorm portion kärlek och serverar den med ett leende, förklarar Minna Tran.

Renoveringen av lokalen i PK-huset har pågått sedan i augusti och enligt planen ska restaurangen vara redo för de första gästerna senare i september.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125