23948sdkhjf

Vill berätta en historia med vietnamesisk streetfood

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En vietnamesisk restaurang öppnar inom kort i PK-huset i centrala Stockholm. Men det är inte bara den autentiska gatumaten som ska prägla den nya krogen – utan också ägarens egen historia. 

Läs också: Här växer en ny matdestination fram

Minna Tran har sina rötter i Vietnam, men är uppvuxen i Sverige. Som ung kände hon sig vilsen, men när hon vid 28 års ålder landade i Vietnam och tog sin första tugga av den vietnamesiska gatumaten kände hon sig genast hemma. Nu vill hon med sin nya restaurang Saigon Stories dela med sig av sin historia och skapa en liknande känsla hos sina gäster. 

– Jag vill ge Stockholm samma genuina, enkla men krispiga upplevelse av sjukt god mat i en kärleksfull miljö.

Målet är att restaurangen ska upplevas som ett andra hem både för personalen och gästerna. I köket styr Kelly Tran med mottot Hakuna matata, inga problem. 

– Vi har inga Michelin-kockar hos oss. Det är vanliga människor med stort hjärta som tillagar maten med en enorm portion kärlek och serverar den med ett leende, förklarar Minna Tran.

Renoveringen av lokalen i PK-huset har pågått sedan i augusti och enligt planen ska restaurangen vara redo för de första gästerna senare i september.

Mer om: Saigon Stories
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141