23948sdkhjf

Vill berätta en historia med vietnamesisk streetfood

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En vietnamesisk restaurang öppnar inom kort i PK-huset i centrala Stockholm. Men det är inte bara den autentiska gatumaten som ska prägla den nya krogen – utan också ägarens egen historia. 

Läs också: Här växer en ny matdestination fram

Minna Tran har sina rötter i Vietnam, men är uppvuxen i Sverige. Som ung kände hon sig vilsen, men när hon vid 28 års ålder landade i Vietnam och tog sin första tugga av den vietnamesiska gatumaten kände hon sig genast hemma. Nu vill hon med sin nya restaurang Saigon Stories dela med sig av sin historia och skapa en liknande känsla hos sina gäster. 

– Jag vill ge Stockholm samma genuina, enkla men krispiga upplevelse av sjukt god mat i en kärleksfull miljö.

Målet är att restaurangen ska upplevas som ett andra hem både för personalen och gästerna. I köket styr Kelly Tran med mottot Hakuna matata, inga problem. 

– Vi har inga Michelin-kockar hos oss. Det är vanliga människor med stort hjärta som tillagar maten med en enorm portion kärlek och serverar den med ett leende, förklarar Minna Tran.

Renoveringen av lokalen i PK-huset har pågått sedan i augusti och enligt planen ska restaurangen vara redo för de första gästerna senare i september.

Mer om: Saigon Stories
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.162