23948sdkhjf

Vill berätta en historia med vietnamesisk streetfood

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

En vietnamesisk restaurang öppnar inom kort i PK-huset i centrala Stockholm. Men det är inte bara den autentiska gatumaten som ska prägla den nya krogen – utan också ägarens egen historia. 

Läs också: Här växer en ny matdestination fram

Minna Tran har sina rötter i Vietnam, men är uppvuxen i Sverige. Som ung kände hon sig vilsen, men när hon vid 28 års ålder landade i Vietnam och tog sin första tugga av den vietnamesiska gatumaten kände hon sig genast hemma. Nu vill hon med sin nya restaurang Saigon Stories dela med sig av sin historia och skapa en liknande känsla hos sina gäster. 

– Jag vill ge Stockholm samma genuina, enkla men krispiga upplevelse av sjukt god mat i en kärleksfull miljö.

Målet är att restaurangen ska upplevas som ett andra hem både för personalen och gästerna. I köket styr Kelly Tran med mottot Hakuna matata, inga problem. 

– Vi har inga Michelin-kockar hos oss. Det är vanliga människor med stort hjärta som tillagar maten med en enorm portion kärlek och serverar den med ett leende, förklarar Minna Tran.

Renoveringen av lokalen i PK-huset har pågått sedan i augusti och enligt planen ska restaurangen vara redo för de första gästerna senare i september.

Mer om: Saigon Stories
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Pizzakedjan Domino's lämnar Sverige

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Operakällarens privata vinbar blir publik

Nobiskällaren öppnar den 5 november.

Rekordmånga tävlade i SM i Mathantverk

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

För andra gången på 28 år – alkoholfri öl vann finaste priset

Nyhetsbrev

Malaysisk snabbmatskedja till Europa – väljer Kista Galleria

Arkiv

Trion bakom Tjoget tar aperitivokulturen till NK

Först fjällen sedan Avenyn för Boqueria

28-åring korad till Årets konditor

Världens första ölflaska i papper

Ica-folk ska driva restaurang i expansivt område

Brödernas krogimperium byter namn och nyöppnar krog

Ett steg till för e-handelsgrossisten – börjar med alkohol

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Svenska expansionen tar fart – här är städerna dit KFC är på väg

Snabbmatskedjan ska gå från dagens åtta till hundratalet svenska restauranger.

Beijing8 nu även i Täby

Tallink tar Burger King till Baltikum

Öppningsdags för italienska satsningar x 2

Santo och Emanuel italienska nytillskott i Stockholms krogvärld.

Bageriingrediensproducent byter namn

Absolutflaska hyllar återvinning

Kändiskock öppnar krog med hälsosam profil

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Alvestaglass ska distribuera Häagen-Dazs i Sverige

Max fick pris av FN

Nu lanserar Karma sin kyl på bred front

Så mycket kostade årets första hummer

Ny must signerad Ranelid

”Omöjlig” burgare nu även i butiker

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Max förstärker ledningen

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Tävling
Han vann titeln Årets Ekokock

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.114