23948sdkhjf

Här växer en ny matdestination fram

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Inklämd mellan PK-huset och Mästerhuset mitt i Stockholms city ligger ett nytt torg. Stockholms stad och fastighetsbolaget Pembroke Real Estate har försökt väcka liv i vägstumpen och invigde för två år sedan det nya torget som då fick namnet Smålandstorget.

Läs också: Vill berätta en historia med vietnamesisk streetfood

Nu vill Pembroke utveckla Smålandstorget ytterligare och göra det till en ny matdestination. Den vietnamesiska streetfood-krogen Saigon Stories (mer om den här) öppnade den 27 september. I början av nästa år flyttar även BodyBuddy till torget med sitt nya koncept byggt på nyttig, organisk och närproducerad mat.

Restaurangerna blir grannar med Barrels och Mr Voon och nu återstår endast en lokal på 111 kvadratmeter för uthyrning.

– Vi är glada över att välkomna de nya restaurangerna till kvarteret. Vårt mål är att göra det centralt belägna Smålandstorget till en ännu mer attraktiv och livfull plats, säger Akira Shimizu, vice president, head of the Nordics, på Pembroke.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109