23948sdkhjf

Östermalmshallen ännu dyrare – notan nu 1,3 miljarder

| Av Nils Lindstrand | Tipsa redaktionen

Politikerna skyller på varandra – och vill sälja hotelldelen

Foodnet har flera gånger tidigare, senast för två veckor sedan, rapporterat om fördyringar och förseningar för Östermalmshallens renovering.

Läs också: 17 handlare i återinvigda Östermalmshallen – så ser det ut

Dagens Nyheter rapporterar nu att man har uppgifter om fördyringar med ytterligare upp till 350 miljoner kronor utöver de 980 miljoner man tidigare prognostiserat. De skenande kostnaderna är då uppe i över hisnande 1,3 miljarder kronor.

DN har pratat med ledande Stockholmspolitiker i båda blocken, som säger att man nu vill sälja hotelldelen av renoveringsprojektet. Moderaten Dennis Wedin menar att det var socialdemokraternas fel att ett hotell alls blev en del av renoveringsprojektet kring Östermalmshallen, och socialdemokraten Jan Valeskog hävdar att han och hans parti ville sälja hela saluhallen redan för flera år sedan, men inte fick majoriteten med sig.

Nu håller i alla fall stadens projektledare fast vid att öppningen av saluhallen ska ske den 23 januari 2020, medan hotellet kommer att öppnas senare under samma år.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.172