23948sdkhjf

Folkparkens grillkiosk redo att servera

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det nya ambitiösa krogkonceptet Folkparken öppnade i slutet av augusti på Sveavägen mitt i Stockholm. I konceptet ingår även en grillkiosk som nu drar igång verksamheten på allvar i kocken Patrik Hagmans regi.

Läs också: Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

Patrik Hagman har erfarenhet från bland annat Paul & Norbert och en 2-stjärnig Michelinkrog i Frankrike, men har även arbetat i New York och där utforskat streetfood i Lower East Side och Spanish Harlem. Där har han fått inspiration till menyn som kommer att bestå av moderna tolkningar av klassisk svensk snabbmat. 

– Den bästa kioskmaten skapas av billiga men bra råvaror som görs lyxiga utan att bli pretto. Förberedelserna före öppning får gärna vara tekniska och ta tid men när luckan öppnas ska servicen gå snabbt, säger Patrik Hagman.

Maten serveras genom en egen matlucka ut mot Sveavägen, men grillkiosken drar även nytta av de resurser som finns inne i restaurangen.

– Genom Folkparkens rökskåp, kolgrill och preppkök kan vi förbereda smaker som annars är omöjliga i en liten grillkiosk. Samtidigt ska grillkiosken vara en tydlig hyllning till den klassiska svenska kioskmaten med rätter som kebab, dubbel cheeseburgare och på sikt även hemlagad korv, säger Patrik Hagman.

Samtliga rätter från grillkiosken har nu även adderats på menyn i Folkparkens restaurang som ett komplement till ordinarie rätter.

Mer om: Folkparken
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.14