23948sdkhjf

Folkparkens grillkiosk redo att servera

Det nya ambitiösa krogkonceptet Folkparken öppnade i slutet av augusti på Sveavägen mitt i Stockholm. I konceptet ingår även en grillkiosk som nu drar igång verksamheten på allvar i kocken Patrik Hagmans regi.

Patrik Hagman har erfarenhet från bland annat Paul & Norbert och en 2-stjärnig Michelinkrog i Frankrike, men har även arbetat i New York och där utforskat streetfood i Lower East Side och Spanish Harlem. Där har han fått inspiration till menyn som kommer att bestå av moderna tolkningar av klassisk svensk snabbmat. 

– Den bästa kioskmaten skapas av billiga men bra råvaror som görs lyxiga utan att bli pretto. Förberedelserna före öppning får gärna vara tekniska och ta tid men när luckan öppnas ska servicen gå snabbt, säger Patrik Hagman.

Maten serveras genom en egen matlucka ut mot Sveavägen, men grillkiosken drar även nytta av de resurser som finns inne i restaurangen.

– Genom Folkparkens rökskåp, kolgrill och preppkök kan vi förbereda smaker som annars är omöjliga i en liten grillkiosk. Samtidigt ska grillkiosken vara en tydlig hyllning till den klassiska svenska kioskmaten med rätter som kebab, dubbel cheeseburgare och på sikt även hemlagad korv, säger Patrik Hagman.

Samtliga rätter från grillkiosken har nu även adderats på menyn i Folkparkens restaurang som ett komplement till ordinarie rätter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079