23948sdkhjf

Folkparkens grillkiosk redo att servera

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det nya ambitiösa krogkonceptet Folkparken öppnade i slutet av augusti på Sveavägen mitt i Stockholm. I konceptet ingår även en grillkiosk som nu drar igång verksamheten på allvar i kocken Patrik Hagmans regi.

Läs också: Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

Patrik Hagman har erfarenhet från bland annat Paul & Norbert och en 2-stjärnig Michelinkrog i Frankrike, men har även arbetat i New York och där utforskat streetfood i Lower East Side och Spanish Harlem. Där har han fått inspiration till menyn som kommer att bestå av moderna tolkningar av klassisk svensk snabbmat. 

– Den bästa kioskmaten skapas av billiga men bra råvaror som görs lyxiga utan att bli pretto. Förberedelserna före öppning får gärna vara tekniska och ta tid men när luckan öppnas ska servicen gå snabbt, säger Patrik Hagman.

Maten serveras genom en egen matlucka ut mot Sveavägen, men grillkiosken drar även nytta av de resurser som finns inne i restaurangen.

– Genom Folkparkens rökskåp, kolgrill och preppkök kan vi förbereda smaker som annars är omöjliga i en liten grillkiosk. Samtidigt ska grillkiosken vara en tydlig hyllning till den klassiska svenska kioskmaten med rätter som kebab, dubbel cheeseburgare och på sikt även hemlagad korv, säger Patrik Hagman.

Samtliga rätter från grillkiosken har nu även adderats på menyn i Folkparkens restaurang som ett komplement till ordinarie rätter.

Mer om: Folkparken
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Här är nya styrelsen för Årets kock

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Tävling
Kål och morot på årets godaste macka

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Nyhetsbrev

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Arkiv

Hedda Spendrup lanserar nytt bryggeri

Ny Harrys i återuppbyggt träkvarter

Vassa Eggens 20-årsfirande i musikens tecken

La Colline ut – ny brasserisatsning in

Kändisagentur ger sig in i restaurangbranschen ihop med krogprofilen Kenneth Hallström.

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

De ska testa pant på take away-förpackningar

McDonald's sparkar sin vd – kärleksaffär bröt mot reglerna

1

Lista: Sveriges största ölbryggerier

Oppigårds bryggeri i Hedemora är landets största mikrobryggeri.

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

Då öppnar Max på Kungsholmen

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

McDonald's tillbaka i Skellefteå efter tolv år

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Impossible foods vill till Europa

Gondolen tvingas flytta – strid om tidpunkten

Alkoläsken ökar kraftigt

Caketails på NK:s nya Schweizeri

Judas Priest lanserar egen rom

Japansk cocktailbar öppnar på Tak

Gourmet Food tar in nya delägare

Fortsatt uppåt för restaurangerna – särskilt i city

Vrå nyöppnar med spårbar meny

Fiskfoderprojekt ska ge hållbart odlad gourmetfisk

Världens första ölflaska i papper

Rabatt på kaffe leder till färre muggar

Beijing8 nu även i Täby

Absolutflaska hyllar återvinning

Hon ska förändra Smaka på Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.199