23948sdkhjf

Folkparkens grillkiosk redo att servera

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Det nya ambitiösa krogkonceptet Folkparken öppnade i slutet av augusti på Sveavägen mitt i Stockholm. I konceptet ingår även en grillkiosk som nu drar igång verksamheten på allvar i kocken Patrik Hagmans regi.

Läs också: Rökig meny hos nya konceptet Folkparken

Patrik Hagman har erfarenhet från bland annat Paul & Norbert och en 2-stjärnig Michelinkrog i Frankrike, men har även arbetat i New York och där utforskat streetfood i Lower East Side och Spanish Harlem. Där har han fått inspiration till menyn som kommer att bestå av moderna tolkningar av klassisk svensk snabbmat. 

– Den bästa kioskmaten skapas av billiga men bra råvaror som görs lyxiga utan att bli pretto. Förberedelserna före öppning får gärna vara tekniska och ta tid men när luckan öppnas ska servicen gå snabbt, säger Patrik Hagman.

Maten serveras genom en egen matlucka ut mot Sveavägen, men grillkiosken drar även nytta av de resurser som finns inne i restaurangen.

– Genom Folkparkens rökskåp, kolgrill och preppkök kan vi förbereda smaker som annars är omöjliga i en liten grillkiosk. Samtidigt ska grillkiosken vara en tydlig hyllning till den klassiska svenska kioskmaten med rätter som kebab, dubbel cheeseburgare och på sikt även hemlagad korv, säger Patrik Hagman.

Samtliga rätter från grillkiosken har nu även adderats på menyn i Folkparkens restaurang som ett komplement till ordinarie rätter.

Mer om: Folkparken
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Picadeli lanserar "Picabowl"

Hedda Spendrups nya bryggeri öppnar restaurang

Omakas första öl färdigbryggt – döpt till Mother.

Hållbarhetsprofilen Paul Svensson nu även hedersdoktor

Espresso House till butikshyllorna

Axfood Snabbgross vill växa i Linköping

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Nyhetsbrev

Tennstopet återuppstår i april – med systerkrog

Arkiv

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109