23948sdkhjf

Pizza Hut testar växtbaserad topping och rund kartong

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Burger King har redan gjort det. Donkin Donut's också. Nu ska även Pizza Hut använda sig av MorningStar Farm’s italienska veganalternativ Incogmeato.

Läs också: Ny vd på Pizza Hut

Pizzakedjan ska under en begränsad tid gör ett test på en av sina restauranger i Phoenix, USA. Där kommer kunderna att kunna beställa en Garden Specialty Pizza med växtbaserad topping serverad i en helt ny rund kartong.

Mycket nytt på en och samma gång, eller som Pizza Hut själva uttrycker det: ”Since the beginning of time, pizza boxes were square and the round pies inside of them were topped with meat. Not anymore”.

– Vi gör ingenting halvhjärtat och att förbättra kundupplevelsen och leverera en pizza som smakar ännu bättre är vårt huvuduppdrag, säger Marianne Radley, chief brand officer, Pizza Hut.

Incogmeato-toppingen kommer från MorningStar Farms som ägs av Kellog's. I Incogmeato-varumärket ingår förutom korv även burgare och chicken nuggets. Kartongen har tagits fram i samarbete med Zume, en San Francisco-start up som började med en pizzarobot, men sedan gjort sig kända för att utveckla hållbar infrastruktur för restauranger och pizzerior. I det ingår förpackningar.

– Denna revolutionerande runda kartong är resultatet av en två år lång resa och den mest innovativa förpackning vi har rullat ut, säger Nicolas Burquier, chief customer & operations officer, Pizza Hut.

Mer om: Pizza Hut | Zume
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.093