23948sdkhjf

Pizza Hut testar växtbaserad topping och rund kartong

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Burger King har redan gjort det. Donkin Donut's också. Nu ska även Pizza Hut använda sig av MorningStar Farm’s italienska veganalternativ Incogmeato.

Läs också: Ny vd på Pizza Hut

Pizzakedjan ska under en begränsad tid gör ett test på en av sina restauranger i Phoenix, USA. Där kommer kunderna att kunna beställa en Garden Specialty Pizza med växtbaserad topping serverad i en helt ny rund kartong.

Mycket nytt på en och samma gång, eller som Pizza Hut själva uttrycker det: ”Since the beginning of time, pizza boxes were square and the round pies inside of them were topped with meat. Not anymore”.

– Vi gör ingenting halvhjärtat och att förbättra kundupplevelsen och leverera en pizza som smakar ännu bättre är vårt huvuduppdrag, säger Marianne Radley, chief brand officer, Pizza Hut.

Incogmeato-toppingen kommer från MorningStar Farms som ägs av Kellog's. I Incogmeato-varumärket ingår förutom korv även burgare och chicken nuggets. Kartongen har tagits fram i samarbete med Zume, en San Francisco-start up som började med en pizzarobot, men sedan gjort sig kända för att utveckla hållbar infrastruktur för restauranger och pizzerior. I det ingår förpackningar.

– Denna revolutionerande runda kartong är resultatet av en två år lång resa och den mest innovativa förpackning vi har rullat ut, säger Nicolas Burquier, chief customer & operations officer, Pizza Hut.

Mer om: Pizza Hut | Zume
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Nyhetsbrev

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arkiv

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109