23948sdkhjf

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Uteätandet fortsätter att ta andelar från dagligvaruhandeln, vars andel av den totala dagligvarumarknaden minskat från 64 till 56 procent under 2000-talet. Att jämföra med restaurangerna som under samma period ökat sin andel från 19 till 25 procent. Det framgår av DLF:s framtidsstudie Marknadsutsikter 2023. 

Läs också: Fontana vann nyinstiftat pris

Enligt studien, som är gjord av Marketing Clinic på uppdrag av DLF, är det lågprisvaruhusen (5,8 procent), apoteken (5,6 procent) och restaurangerna (4 procent) som har de ljusaste framtidsutsikterna på dagligvarumarknaden.

Totalt väntas dagligvarumarknaden växa med i snitt 3,3 procent per år i löpande priser. Det motsvarar år 2023 en omsättning på 640 miljarder. Dagligvaruhandeln väntas växa med 2,9 procent per år medan restaurangerna spås växa med 4 procent och fortsätter därmed att ta marknadsandelar.

Källa: Marknadsutsikter 2023

Mer om: DLF
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109