23948sdkhjf

Restaurangerna fortsätter ta andelar från dagligvaruhandeln

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Uteätandet fortsätter att ta andelar från dagligvaruhandeln, vars andel av den totala dagligvarumarknaden minskat från 64 till 56 procent under 2000-talet. Att jämföra med restaurangerna som under samma period ökat sin andel från 19 till 25 procent. Det framgår av DLF:s framtidsstudie Marknadsutsikter 2023. 

Läs också: Fontana vann nyinstiftat pris

Enligt studien, som är gjord av Marketing Clinic på uppdrag av DLF, är det lågprisvaruhusen (5,8 procent), apoteken (5,6 procent) och restaurangerna (4 procent) som har de ljusaste framtidsutsikterna på dagligvarumarknaden.

Totalt väntas dagligvarumarknaden växa med i snitt 3,3 procent per år i löpande priser. Det motsvarar år 2023 en omsättning på 640 miljarder. Dagligvaruhandeln väntas växa med 2,9 procent per år medan restaurangerna spås växa med 4 procent och fortsätter därmed att ta marknadsandelar.

Källa: Marknadsutsikter 2023

Mer om: DLF
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Nyhetsbrev

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arkiv

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.097