23948sdkhjf

Kål och morot på årets godaste macka

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

SM-titeln till Viktor Lind för veganskt alternativ.

Kål me Morot är namnet på mackan som gav Viktor Lind segern i Mack-SM. Inspirationen till den veganska lunchmackan hämtade han från den rådande årstiden. Hösten märktes tydligt i användandet av portabellosvamp, grönkål och morot. 

Viktor Lind deltog i Mack-SM för andra gången och i år räckte det alltså hela vägen fram.

– Det här känns såklart jättekul! Det betyder mycket att få ett kvitto på att det jag gör till vardags håller hög klass. Min ambition är att vara med och bidra till ett ökat intresse för mackan som måltid, säger Viktor Lind, som bor i Malmö där han är delägare och kock på Scandwich.

Juryns motivering lyder: 

”Beskt, syrligt, salt och sött i kombination med olika konsistenser låter som kaos i munnen men kan bevisligen också bli en finstämd smakexplosion. Det märks att vinnaren har varit väldigt noggrann och ägnat mycket tid både på att utveckla nya nyanser i smakerna och att skapa en ståtlig macka som utstrålar självförtroende.”

Mack-SM arrangeras av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer och avgjordes på Stockholm Food & Wine fredagen den 8 november.

Mer om: Mack-SM
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Snabbpastakedja letar franchisetagare

Här finns landets bästa pizzerior

Efter stängningarna – Sushirullen med nytt franchisekoncept

Korvkedja expanderar med franchise

Gourmetkorv kliver för första gången utanför Göteborg.

Nya Carnegiebryggeriet bygger ny anläggning

Midan bland nytillskotten i Kista Galleria

Nyhetsbrev

EM-silver för Svenska konditorlandslaget

Arkiv

Arnold's – nu även med lunchservering

Nystartad krog som brinner för öl

Östermalmshallen försenad igen – mars senaste budet

Modemärke lanserar eget vin

Impossible säger nej till McDonalds – då kliver Beyond in

Grillkedjan växer med nya restauranger

Mangal BBQ till Vällingby centrum i april.

”Pucken” fyller 20 år

Eldrivna kylfordon för urban transport av livsmedel

Nu kommer det "omöjliga" fläsket

Cirkusfråga i ansökan till ny Pinchos

Första sushikedjan med enbart hållbar fisk

Kaffekedja lanserar återanvändbara kaffemuggar

Tv-serie om relation mellan matälskare

Havsmat i street food-anda hos Fiskbar 17

Stopp för vinbox som handväska

Hon är ny operativ chef för Brasserigruppen

Nytt snabbmatskoncept med ägg i alla rätter

Espresso House-grundaren tänker gå globalt direkt med sin nya satsning.

Storproducent av alkoholfria viner byter namn

Tar förnybart sugrör till marknaden

Nu finns Max även på Kungsholmen

Uber Eats i samarbete med saluhall och Icabutik

Anrikt bryggeri byter profil och expanderar

Nu kommer Starbucks – till butikshyllorna

McDonald's har slut på halloumi

Exklusiv fjällrödingrom – bara hos Frantzén

Åre får ännu en krog

Stadsodlarna når nya höjder – med SAS

Här har Wayne's Coffee invigt nytt kafé

2

Bästa julölet korat

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109