23948sdkhjf

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Hamburgerkedjan Max har från och med i dag bytt ut hela sitt sortiment av kaffe, från en leverantör till två.

Läs också: Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

– Vi satsar hela tiden på kvalitet och hela familjen Bergfors satsar på att alltid vara bäst, både när det gäller smak och hållbarhet. Vi har haft ett gott kaffe hittills men det var ett tag sedan vi bytte och det var dags nu. Bland annat har vi gått från att bara ha en böna till att nu använda två olika blandningar av arabica, säger Claes Petersson som är vice vd och innovations- och utvecklingschef på Max Burgers till Food Supply.

Bryggkaffet rostas nu hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet är ekologiska. Espresson är fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering.

– Vi har tagit fram de här sorterna specifikt tillsammans med Arvid Nordquist och Johan & Nyström så det blir nya smaker för både bryggkaffet och espresson. Bland annat kan man märka att espresson är lite mer chokladig med en lite mildare smak som vi tror många kommer att uppskatta, säger Claes Petersson.

De två nya leverantörerna ersätter därmed Starbucks-ägda Seattle's Best Coffee som varit leverantör sedan 2014 då Max bytte sortimentet senast.

I samband med bytet får muggarna även ett nytt utseende och samtidigt ska plastlocken även fasas ut. Den som vill kommer även kunna få havremjölk i sitt kaffe från och med den 14 november.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.188