23948sdkhjf

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Hamburgerkedjan Max har från och med i dag bytt ut hela sitt sortiment av kaffe, från en leverantör till två.

Läs också: Espresso House till butikshyllorna

– Vi satsar hela tiden på kvalitet och hela familjen Bergfors satsar på att alltid vara bäst, både när det gäller smak och hållbarhet. Vi har haft ett gott kaffe hittills men det var ett tag sedan vi bytte och det var dags nu. Bland annat har vi gått från att bara ha en böna till att nu använda två olika blandningar av arabica, säger Claes Petersson som är vice vd och innovations- och utvecklingschef på Max Burgers till Food Supply.

Bryggkaffet rostas nu hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet är ekologiska. Espresson är fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering.

– Vi har tagit fram de här sorterna specifikt tillsammans med Arvid Nordquist och Johan & Nyström så det blir nya smaker för både bryggkaffet och espresson. Bland annat kan man märka att espresson är lite mer chokladig med en lite mildare smak som vi tror många kommer att uppskatta, säger Claes Petersson.

De två nya leverantörerna ersätter därmed Starbucks-ägda Seattle's Best Coffee som varit leverantör sedan 2014 då Max bytte sortimentet senast.

I samband med bytet får muggarna även ett nytt utseende och samtidigt ska plastlocken även fasas ut. Den som vill kommer även kunna få havremjölk i sitt kaffe från och med den 14 november.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Nyhetsbrev

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Arkiv

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.112