23948sdkhjf

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Hamburgerkedjan Max har från och med i dag bytt ut hela sitt sortiment av kaffe, från en leverantör till två.

Läs också: Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

– Vi satsar hela tiden på kvalitet och hela familjen Bergfors satsar på att alltid vara bäst, både när det gäller smak och hållbarhet. Vi har haft ett gott kaffe hittills men det var ett tag sedan vi bytte och det var dags nu. Bland annat har vi gått från att bara ha en böna till att nu använda två olika blandningar av arabica, säger Claes Petersson som är vice vd och innovations- och utvecklingschef på Max Burgers till Food Supply.

Bryggkaffet rostas nu hos Arvid Nordquist och espressobönorna hos Johan & Nyström. Både espresson och bryggkaffet är ekologiska. Espresson är fairtrade-certifierad och bryggkaffet har i sin tur UTZ-certifiering.

– Vi har tagit fram de här sorterna specifikt tillsammans med Arvid Nordquist och Johan & Nyström så det blir nya smaker för både bryggkaffet och espresson. Bland annat kan man märka att espresson är lite mer chokladig med en lite mildare smak som vi tror många kommer att uppskatta, säger Claes Petersson.

De två nya leverantörerna ersätter därmed Starbucks-ägda Seattle's Best Coffee som varit leverantör sedan 2014 då Max bytte sortimentet senast.

I samband med bytet får muggarna även ett nytt utseende och samtidigt ska plastlocken även fasas ut. Den som vill kommer även kunna få havremjölk i sitt kaffe från och med den 14 november.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Över 10 000 bryggerier inom EU – varav 375 i Sverige

Antalet svenska bryggerier har femdubblats på sex år.

Garba på fast adress – men poppar upp på mässa

1

Bästa julölet korat

Videgårds hot pot i pop up

70 jämnt för Pinchos – nu väntar nordisk satsning

Först med veganska revbensspjäll

Nyhetsbrev

De vann ciderupphandling på Systembolaget

Arkiv

Norskt riskkapitalbolag storägare i Bastard Burgers

Affären möjliggör internationell expansion för streetfoodkedjan.

Stjärnkock gör ny krogsatsning på Österlen

Första burklinjen för vin

Saffran och pepparkaka i I'ts Pleats julkollektion

Lantmännen lanserar egen vodka

Samarbetar med Mackmyra.

Boulebar bygger ny paviljong i Rålambshovsparken

De serverar bästa affärslunchen

Symbios öppnade i maj – redan korad till årets affärskrog.

O'Learys lägger större betoning på maten

Henrik Severin har skapat ett koncept som ska höja matupplevelsen på sportbarkedjans restauranger.

De ska göra svinnet lönsamt

Här bygger Martin & Servera nytt lager

Ännu en Burger King-restaurang

Positanos aperotivokultur redo för NK:s kunder

Kunderna hanterar köpen själva i nya Pressbyrån i Gallerian

Reitan Convenience samarbetar med Reactor för att utveckla framtidens convenienceformat.

Max till Härnösand – flyttar in hos Stora Coop

Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Spisen inlyft i nya restaurangen på Biskopsudden.

Klimatberäknade menyer för Scandics gäster

Framgång för Kopparbergs gin

Vegan stämmer Burger King

Krusbär prisas av Kålrotsakademien

Max går från amerikanskt till svenskt kaffe

Kajsas Fisk en av många matnyheter i fjällen

Ken's tredje restaurang i Uppsala

Edward Bloms korv: ”Vild och vågad”

Snart kommer Coca-Colas hallonsmak

Niklas Ekstedts nya eldiga tv-serie

Martin & Servera blir helägt av Axel Johnson

Specialutgåva av Blossa lanseras i sju länder

Nu ska det destilleras gin i Kalix

Carlsberg höjer åter utsikterna för 2019

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.136