23948sdkhjf

Första burklinjen för vin

| Av Marcus Petersson | Tipsa redaktionen

Greencroft Bottling samarbetar med Ardagh Group för att lansera Storbritanniens första burklinje för vin.

Läs också: Vivino backar – halvvägs

Storbritanniens första storskaliga vinburkslinje har startat på Greencroft Bottling Company i County Durham, med en fyllningshastighet på 17 000 burkar per timme och erbjuder både still och kolsyrad fyllning för vin, läsk och färdigblandade drycker så kallade RTD (Ready To Drink).

Greencroft Bottling som är kontraktpackare av viner har investerat över 2 miljoner pund i den senaste state-of-the-art-utrustningen. I samarbete med Ardagh Group Metal Beverage Europe fokuserar man initialt med den nya burkfyllningslinjen på de populära burkarna 200 ml och 250 ml slimline, men är också redo att hantera Ardaghs nya 187ml Wine Can-format.

Mark Satchwell, verkställande direktör för Greencroft Bottling, säger:

– Vi investerar ständigt i vår utrustning för att garantera att vi erbjuder bästa möjliga service till våra kunder och säkerställer att vi har rätt teknik på plats för att möta framtida marknadskrav. Burk är ett format som konsumenterna redan är bekanta med, via läsk, öl och cider, och just nu växer konserverad vinkonsumtion med cirka 6 procent per år i Västeuropa, så vi är glada att samarbeta med Ardagh för att sätta upp en dedikerad vinburkslinje och vara den första som tillhandahåller produkter för denna växande marknad.

Mer om: vin
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Nyhetsbrev

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Arkiv

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

Vassa Eggen stänger – för att överleva

Endast bordsservering tillåts på krogen

Restriktioner för restauranger, kaféer, nattklubbar och barer ska minska smittspridningen.

Melanders group i rekonstruktion

Koncernen där Melanders fisk, Edsbacka Wärdshus, Konstnärsbaren och Ulla Winbladh ingår har tappat 90 procent av intäkterna.

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Här säljer Maxibutiken restaurangernas mat

Systembolaget begränsar öppettiderna

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Tävling
Hög lägstanivå gav ung bagare SM-guld

Karensdagen slopas – och stopp för stora sammankomster

Här öppnar nästa Harrys – med nöjesinriktning

H&M stänger sina kaféer – ska justera konceptet

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125