23948sdkhjf

Tre nya McDonald's – alla öppnar i december

Expansionen fortsätter med invigningar i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn.

McDonald's expansion får en ketchupeffekt nu i december. Tre av de planerade restaurangerna öppnar i mitten av den här månaden. Totalt kommer öppningarna i Bollnäs, Ödeshög och Nykvarn att generera 150 nya arbetstillfällen.

Snabbmatsjätten meddelade i början av året att 30-40 nya restauranger ska öppnas inom en femårsperiod. Redan i maj hade McDonald's klart med sju nya restauranger och en åttonde på gång. Det är tre av dessa restauranger som nu alla invigs under årets sista månad.

Först ut är Bollnäs i dag. Den tredje restaurangen i Hälsingland hamnar nära Bollnäs centrum, direkt intill riksväg 83, Fjällvägen, och kommer att generera 50 nya jobbtillfällen i regionen.

I Nykvarn är det invigning den 19 december. Då ska franchisetagaren Anette Hoffman ha anställt 60 personer. Hoffman driver sedan tidigare genom sitt aktiebolag tolv McDonald's i sju städer (Arboga, Strängnäs, Enköping, Eskilstuna, Katrineholm, Köping och Norrköping). 

Invigning i december blir det även i Ödeshög, där det har byggts en 412 kvadratmeter stor restaurang med drive thru vid Östgötaporten, mitt emot OKQ8.  

De nya restaurangerna har alla utrustas enligt det senaste formatkonceptet.

– Våra nya restauranger är utrustade med moderna tillagningssystem och digitala beställningssystem som tillgodoser våra gästers ökade krav på digitalisering, hög servicenivå och riktigt goda burgare. Vi gör också McDonald’s tillgänglig för fler med drive thru och laddstolpar, säger Joachim Knudsen, vd McDonald’s i Sverige.

Utöver de nyetableringar som redan är kända är det nu också klart med en ny McDonald's i Linköping. Kedjan köpte i november en tomt av Linköping kommun, vid infarten till det växande handelsområdet Mörtlösa. Planen är att öppna i slutet av nästa år.

– Vi har en hög ambition att växa kraftigt på den svenska marknaden och kommer under 2020 att etablera fem nya restauranger och fortsätta arbetet med att modernisera de befintliga, fortsätter Joachim Knudsen.

Totalt har sex McDonald's-restauranger öppnat under 2019, men även om snabbmatsjätten växer så försvinner det också restauranger. Tidigare i höst lämnade snabbmatsjätten köpcentret Asecs i Jönköping och stängde ungefär samtidigt en av sina restauranger i Haninge. Dessutom har McDonald's stängt sin restaurang i centrala Skövde, som slog igen den 31 oktober.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109