23948sdkhjf

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki är äntligen redo att öppna sin nya krog på Djurgården i Stockholm. Invigningen av Aira sker den 20 mars. Från och med i dag, den 20 januari, går det att boka bord i den helt nybyggda restaurangen på Biskopsudden.

Läs också: Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på en ny restaurang av ”absolut högsta klass”. Nästan fyra och ett halvt år senare är det äntligen upp till bevis.

– Givetvis känns det fantastiskt att vi nu närmar oss invigningen av Aira och äntligen kan öppna bordsbokningen. Det har varit en lång resa hit och vi är många som har sett fram emot den här dagen. Med två månader kvar till öppning fokuserar vi nu på de sista detaljerna för att skapa en restaurangupplevelse i världsklass, säger Tommy Myllymäki i ett uttalande.

Menyn på Aira kommer att utgå från nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Restaurangen kommer att erbjuda både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny.

Krogen är ritad av den prisbelönta arkitekten Jonas Bohlin. Aira ska enligt de ansvariga kombinera gastronomi, arkitektur och naturmiljö på ett gränslöst sätt. Huset som inrymmer restaurangen har anpassats för att smälta in i den omkringliggande miljön i så stor utsträckning som möjligt. Matsalen har stora takfönster som släpper in naturligt dagsljus och alla gäster kan även njuta av utsikt mot vattnet.

Aira kommer att ha plats för cirka 50 gäster i matsalen och ytterligare 18 gäster i ett chambre separée. 

Tommy Myllymäki är också aktuell som ordförande i juryn för Årets kock, tävlingen som han själv vann 2007.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Johan Jureskog: ”Även köttätare ska äta klimatsmart”

Stor intervju med stjärnkocken som har tröttnat på fine dining och nu satsar på hållbar snabbmat.

Hemburgarlåda med gör-det-själv-kit från Max

Whiskybolaget anpassar till väsentlig lägre försäljning

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

Serverar alla vårdanställda för halva priset

Nyhetsbrev

Tex mex-kedjan Panamigas i konkurs

Arkiv

Tennstopets premiär stoppas av coronakrisen

Urban Delis första pop-in-shop – premiär på Hemköp

Flippin Burgers i rekonstruktion

Gemensam drive thru för fyra krogar

Niklas Ekstedts viltköttbullar på 7-Eleven

Bianchi Café & Cycles i konkurs

Stor köttleverantör i konkurs

Jannes & Royas Kött med 35 anställda och miljonomsättning på obestånd.

Virtuell öl till stöd för mikrobryggerier

Bil- och bordsservering ska skydda kunderna på Max

Kampanj för att rädda bagerier och konditorier

Dubbla franchisepriser till Pinchos

Förbud mot sammankomster med över 50 personer

Take away-drinkar i New York – svåra att förpacka

35 restauranger i upprop för #vartannatbord

Vill göra restaurangbesöken säkrare genom att öka avståndet mellan gästerna.

Hyresstöd för restauranger i regeringens åtgärdspaket

Ölprovning på distans ska hjälpa små bryggerier

Gastro Nord flyttad till oktober

57-procentig ökning av konkurser i mars

Teamet som ska skapa ostupplevelser

Ikea stänger alla sina restauranger i Sverige

Systembolaget begränsar öppettiderna

”Ta ert ansvar – sälj restaurangernas mat”

Absolut tillverkar desinficeringssprit

Gateau säger upp 85 provanställda

Menupay permitterar 60 procent av personalen

Här är Årets rätt

Även Systembolaget ser "coronaboost"

Impossible Foods tar in halv miljard dollar

Dubbel Dubbel-premiär i Stockholm

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125