23948sdkhjf

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki är äntligen redo att öppna sin nya krog på Djurgården i Stockholm. Invigningen av Aira sker den 20 mars. Från och med i dag, den 20 januari, går det att boka bord i den helt nybyggda restaurangen på Biskopsudden.

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på en ny restaurang av ”absolut högsta klass”. Nästan fyra och ett halvt år senare är det äntligen upp till bevis.

– Givetvis känns det fantastiskt att vi nu närmar oss invigningen av Aira och äntligen kan öppna bordsbokningen. Det har varit en lång resa hit och vi är många som har sett fram emot den här dagen. Med två månader kvar till öppning fokuserar vi nu på de sista detaljerna för att skapa en restaurangupplevelse i världsklass, säger Tommy Myllymäki i ett uttalande.

Menyn på Aira kommer att utgå från nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Restaurangen kommer att erbjuda både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny.

Krogen är ritad av den prisbelönta arkitekten Jonas Bohlin. Aira ska enligt de ansvariga kombinera gastronomi, arkitektur och naturmiljö på ett gränslöst sätt. Huset som inrymmer restaurangen har anpassats för att smälta in i den omkringliggande miljön i så stor utsträckning som möjligt. Matsalen har stora takfönster som släpper in naturligt dagsljus och alla gäster kan även njuta av utsikt mot vattnet.

Aira kommer att ha plats för cirka 50 gäster i matsalen och ytterligare 18 gäster i ett chambre separée. 

Tommy Myllymäki är också aktuell som ordförande i juryn för Årets kock, tävlingen som han själv vann 2007.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Eldig barkedja öppnar sin nionde krog
Efter Basta kommer Florentine – glamourös trattoria öppnar i april
Nästan var tredje Sushi Yama-restaurang stängd
Panini har lämnat Kungsgatan
Hammars första förvärv – köper norrländskt bryggeri
Klart för ännu en Pinchos som fortsätter expansionen
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.126