23948sdkhjf

Upp till bevis för Myllymäki – Aira invigs i mars

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ambitionen är att skapa en restaurang i världsklass i det nybyggda huset på Biskopsudden.

Stjärnkocken Tommy Myllymäki är äntligen redo att öppna sin nya krog på Djurgården i Stockholm. Invigningen av Aira sker den 20 mars. Från och med i dag, den 20 januari, går det att boka bord i den helt nybyggda restaurangen på Biskopsudden.

Läs också: Nytt Årets kock-uppdrag och ny krog för Tommy Myllymäki

Tommy Myllymäki är en av Sveriges mest meriterade kockar. Han är också kreativ ledare för Svenska Brasserier som i november 2015 annnonserade planerna på en ny restaurang av ”absolut högsta klass”. Nästan fyra och ett halvt år senare är det äntligen upp till bevis.

– Givetvis känns det fantastiskt att vi nu närmar oss invigningen av Aira och äntligen kan öppna bordsbokningen. Det har varit en lång resa hit och vi är många som har sett fram emot den här dagen. Med två månader kvar till öppning fokuserar vi nu på de sista detaljerna för att skapa en restaurangupplevelse i världsklass, säger Tommy Myllymäki i ett uttalande.

Menyn på Aira kommer att utgå från nordiska råvaror och traditionella matlagningstekniker. Restaurangen kommer att erbjuda både en à la carte-meny och en avsmakningsmeny.

Krogen är ritad av den prisbelönta arkitekten Jonas Bohlin. Aira ska enligt de ansvariga kombinera gastronomi, arkitektur och naturmiljö på ett gränslöst sätt. Huset som inrymmer restaurangen har anpassats för att smälta in i den omkringliggande miljön i så stor utsträckning som möjligt. Matsalen har stora takfönster som släpper in naturligt dagsljus och alla gäster kan även njuta av utsikt mot vattnet.

Aira kommer att ha plats för cirka 50 gäster i matsalen och ytterligare 18 gäster i ett chambre separée. 

Tommy Myllymäki är också aktuell som ordförande i juryn för Årets kock, tävlingen som han själv vann 2007.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Nyhetsbrev

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Arkiv

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Pressbyrån gör en Amazon – obemannat utan skanning

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141