23948sdkhjf

Tv-kock med både ny krog och podd

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Tea Malmegård vill skapa vardagsrumskänsla på nya krogen DoMa.

TV4:s bakexpert har startat både krog och podcast. Tea Malmegård, tidigare konditor på Operakällaren, har nu också blivit krögare. Tidigare i februari öppnade hon och pojkvännen Viktor Lejon krogen DoMa i samma hus som de har sin privata bostad.

– Nybrogatan har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag är borned and raised här och har alltid gillat Nybrogatan som stråk, säger Tea Malmegård till Stockholm Direkt.

Tanken är att även den nya krogen ska kännas som hemma.

– Eftersom allt startade i vårt vardagsrum så har vardagsrumskänslan varit viktig att förmedla. Men det är svårt att få en hemmakänsla i en ny restauranglokal, så vi har tagit hit typ allt vi har på väggarna hemma. Allt här kommer från vårt galna hem.

Maten beskrivs som "en modern bistro med mer fokus på grönsaker än på kött" och betonar att det ska vara för vanligt folk. Även hundar är välkomna.

Tea Malmegård har även lanserat podcasten Behind the menu. I podden besöker hon kockarna bakom några av Nordens stjärnkrogar, däribland Rasmus Kofoed på danska Geranium, Nicolai Ellitsgaard på norska Under och Frida Ronge på Tak i Stockholm. 

– Även om det är tio kockar som intervjuats så var de helt olika karaktärer och vi hade vitt åtskilda samtal. Precis som deras mat är även historien bakom varje person unik, säger Tea Malmegård. 

Mer om: Tea Malmegård
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095