23948sdkhjf

Tv-kock med både ny krog och podd

Tea Malmegård vill skapa vardagsrumskänsla på nya krogen DoMa.

TV4:s bakexpert har startat både krog och podcast. Tea Malmegård, tidigare konditor på Operakällaren, har nu också blivit krögare. Tidigare i februari öppnade hon och pojkvännen Viktor Lejon krogen DoMa i samma hus som de har sin privata bostad.

– Nybrogatan har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Jag är borned and raised här och har alltid gillat Nybrogatan som stråk, säger Tea Malmegård till Stockholm Direkt.

Tanken är att även den nya krogen ska kännas som hemma.

– Eftersom allt startade i vårt vardagsrum så har vardagsrumskänslan varit viktig att förmedla. Men det är svårt att få en hemmakänsla i en ny restauranglokal, så vi har tagit hit typ allt vi har på väggarna hemma. Allt här kommer från vårt galna hem.

Maten beskrivs som "en modern bistro med mer fokus på grönsaker än på kött" och betonar att det ska vara för vanligt folk. Även hundar är välkomna.

Tea Malmegård har även lanserat podcasten Behind the menu. I podden besöker hon kockarna bakom några av Nordens stjärnkrogar, däribland Rasmus Kofoed på danska Geranium, Nicolai Ellitsgaard på norska Under och Frida Ronge på Tak i Stockholm. 

– Även om det är tio kockar som intervjuats så var de helt olika karaktärer och vi hade vitt åtskilda samtal. Precis som deras mat är även historien bakom varje person unik, säger Tea Malmegård. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11