23948sdkhjf

Bores lanserar gatukök 2.0 på två nya orter

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Gatuköket Bores har växt till en franchisekedja som serverar premiumburgare. Med två nya etableringar i Stockholmstrakten tar den lilla kedjan steget mot större restauranger med sitt gatukök 2.0-koncept. 

Läs också: Dubbla franchisepriser till Pinchos

– Vi har länge letat efter en lokal i Täby så det ska bli otroligt roligt att öppna i Arninge men också i Bålsta som vi tror passar Bores utmärkt, säger Carl-Henrik Forssbeck, vd på Bores och grundare av företaget ihop med brorsan Carl-Gustaf Forssbeck.

Under parollen Reclaim the gatukök har Bores startat fem restauranger i storlekarna från små gatukök till restauranglokaler. Med Bålsta och Arninge norr om Täby, inräknat är kedjan uppe i sju enheter, alla kontantfria eftersom det är en del av konceptet. 

Carl-Henrik har tidigare pratat om ett långsiktigt mål på 80 enheter. Målsättningen på lite kortare sikt är att ha åtta, nio restauranger öppna innan året är slut. Kedjan söker just nu franchisetagare i Västerås, Örebro, Eskilstuna, Karlstad, Nyköping och Gävle.

– Vi ser egentligen inget hinder för vår expansion, utan letar ständigt både franchisetagare och lägen, primärt i Mälardalen men vi har börjat titta över hela Sverige.

Bålsta och Arninge är de första lite större restaurangerna.

– Det ska bli otroligt roligt och spännande att öppna lite större enheter då vi även får plats med vårt pizzakoncept och i Bålsta även en fullfjädrad bar, säger C-H Forssbeck.

Mer om: Bores | franchise
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Max nyinvger i Ystad

Ännu en Waynes invigd

Tummen upp för insjöfisk – men dystert för torsken

Även färska råvaror i Urban Delis nya webbutik

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Resten av Vapiano i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109