23948sdkhjf

Tionde stekhuset hamnar i Karlstad

Hösten 2020 öppnar Blackstone Steakhouse på Bryggudden i Karlstad.

Stekhett i dubbel bemärkelse. Blackstone Steakhouse öppnade sin första restaurang i Falun 2015 och har på kort tid spridit sitt koncept till ytterligare sju svenska orter. I höst öppnar kedjan sin tionde restaurang och etablerar sig då i Magasin 2 på Bryggudden i Karlstad.

– Vi har kikat på Karlstad ett tag, och har faktiskt väntat på att hitta en lokal just på Bryggudden. Det är ett spännande område som passar oss perfekt. Miljön med rustika hamnmagasin och närheten till vattnet ger bra förutsättningar att skapa en riktigt schysst och annorlunda restaurangupplevelse, säger Filip Carlsson, franchisetagare på Blackstone Steakhouse.

Blackstone Steakhouse grundades för fem år sedan av kedjans vd och huvudägare Andreas Zetterdahl. Just nu finns det nio Blackstone-restauranger från Sundsvall i norr till Växjö i söder. I Karlstad kommer det att finnas plats för totalt 200 gäster, inklusive uteserveringen. Ett tiotal nya arbetstillfällen skapas.

Affärsidén är låta gästerna tillreda sin mat själva vid borden på en 400 grader glödhet lavasten.

– Vi vill ge våra besökare en helhetsupplevelse utöver det vanliga. Det handlar om att det ska smaka bra och vara socialt och trivsamt, så därför fokuserar vi på maten, smaken, upplevelsen, glädjen, servicen och kvalitativa råvaror, säger Filip Carlsson.

På Bryggudden finns redan Löfbergs Rosteri & Kaffebar, Ankdammen, Pinchos, Barbros Brygga, Good Guys Tap, Naviero Vinbar, Bastard Burgers och tapasresturangen Naviero.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078