23948sdkhjf

Mitt i krisen – Poppels öppnar restaurang

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ännu ett bryggeri satsar på kombinationen öl och mat.

Mitt i den värsta restaurangkrisen i modern tid öppnar Poppels Öl & Mat. Hantverksbryggeriet Poppel ska matcha öl och mat i en lokal som ligger i direkt anslutning till bryggeriet i Jonsereds fabriker, öster om Göteborg.

Läs också: Kopparbergs: Lägre resultat men framgång för Pink Gin

Restaurangen, som var tänkt att öppna redan 2018, gick tidigare under arbetsnamnet Poppels Klunk, men vid öppningen den 21 mars, sker det under varumärket Poppels Öl & Mat.

Vd Mats Wahlström förstår om det kan tyckas underligt att trycka på startknappen i en tid då antalet varsel i hotell- och restaurangbranschen är rekordhögt.

– Vi vill så gärna möta våra gäster och samtidigt konkret visa att vi verkligen tror på restaurangbranschens långsiktiga överlevnad. Samtidigt är vi ödmjuka inför det faktum att covid-19 gör att många av våra gäster varken kan, vill eller bör besöka en restaurang i dagsläget, säger han.

På Poppels Öl & Mat jobbar köksmästaren och bryggmästaren tätt ihop. Köksmästaren heter Darius Wulff och kommer närmast från Lindholmens Street Food Market. Bryggmästare är Daniel Granath från Poppels Bryggeri.

– Vi har likt de flesta restauranger utvecklat maten för att passa ölen, men det som gör oss unika är att vi också arbetat tvärtom – och utvecklat öl som ska passa till specifika rätter. Det har absolut varit något av det roligaste vi har gjort här på Poppels så här långt, säger Daniel Granath.

Poppels är det tredje bryggeriet på kort tid som lanserat matsatsningar. Bryggarduon bakom Dunder & Krut öppnade i januari en taqeria på Kungsholmen i Stockholm och senare i vår öppnar Hedda Spendrup restaurang i anslutning till sitt nystartade bryggeri Omaka.

Läs mer om: bryggeri | Poppels
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142