23948sdkhjf

Flippin Burgers i rekonstruktion

Efter att ha tappat 65 procent av intäkterna har bolaget bakom hamburgerrestaurangen Flippin Burgers, ölhallen Lådan, korvkioskkonceptet Dogfood samt Sliders foodtruck, ansökt om rekonstruktion. Jaydub hade cirka 70 anställda när coronakrisen inleddes, men har nu sagt upp alla provanställda, tjänstemän och hälften av de anställda i restaurangerna, skriver Breakit.  

– Rekonstruktionen är ett effektivt verktyg för att ge oss ett konkursskydd och arbetsro att försöka ta oss ur krisen. Vi har en del grejer vi tänker jobba med på intäktssidan, säger Jon Widegren, vd och grundare av Jaydud, till Breakit.

– Det här handlar också om inställningen man har till sitt eget företag. Det gick bra i januari och februari, då tänker vi inte lägga oss ned och ge upp i mars, fortsätter han.

Rekonstruktören Niklas Körling ser goda möjligheter för att genomföra en lyckad rekonstruktion, men konstaterar att förutsättningarna naturligtvis påverkas av hur länge krisen kommer att pågå.

– Jag och bolaget ser positivt på det. De har jobbat på och vidtagit åtgärder redan tidigare så nu är det så att säga full fart framåt, säger Körling till Breakit. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.111