23948sdkhjf

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Många restauranganställda förlorar nu sina jobb och kompetens försvinner från branschen. För att stötta en bransch i kris instiftar nu Altia ett stipendium för utveckling och vidareutbildning. Vilka som får Krogfolk-hjälpen, som stipendiet kallas, beslutas av en kommitté bestående av krogprofiler och representanter från Altia.

Läs också: Efterlyser: Gastronomiskt center

– Vi älskar och lever med restaurangbranschen och är djupt bekymrade över den kris som den nu står mitt uppe i. Vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa de restauranganställda. Vi hoppas att detta kan ingjuta lite hopp, ge krogfolket kraft att blicka framåt och utvecklas långsiktigt i branschen, säger Helena Lindquist, försäljningsdirektör på Altia, som säljer vin och sprit till restaurangkunder över hela Sverige,

I stipendiekommittén ingår Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum, Hedda Bruce, välrenommerad bartender på Tjoget; Jens Odén delägare ESS Group Restaurangdrift AB och Helene Söderberg, driftchef på Ekstedt.

– Restaurangbranschen står nu i en oerhört tuff situation där många anställda blir utan jobb. Därför är det här initiativet mycket bra. Det är betydelsefullt att duktiga medarbetare inte överger branschen. Den här chansen till utbildning kan betyda mycket för unga människor och kanske gör att de stannar, säger Fredrik Eriksson.

Krogfolk-hjälpen finansieras av Altia som både avsätter en grundplåt till fonden och  donerar 5 kronor per såld flaska av OP Anderson Destilleri Organic Dry Gin.

– Sammantaget hoppas vi kunna finansiera en hel klass studenter under 2020, säger Helena Lindquist.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Nyhetsbrev

Gateau öppnar nytt – på nätet

Arkiv

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Succé för Gustav ”Jävligt gott” Johansson i nya matkanalen

Drygt en halv miljon tittade på nya kanalen Godare i april.

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Bensinmackarna utmanar vägkrogar och snabbmatskedjor

Preem och Cirkle K storsatsar på sina kafé- och matkoncept.

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Foodora växer så det knakar – 300 nya tjänster i mars

Bättre än väntat för Coca-Cola

Förfrågningar till konkursförvaltaren om Vapiano-krogar

KFC och Cargill ska slåss om veganerna

Tillfällig saluhall får stå kvar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.251