23948sdkhjf

Altia stöttar krogbransch i kris med utbildningsstipendier

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Många restauranganställda förlorar nu sina jobb och kompetens försvinner från branschen. För att stötta en bransch i kris instiftar nu Altia ett stipendium för utveckling och vidareutbildning. Vilka som får Krogfolk-hjälpen, som stipendiet kallas, beslutas av en kommitté bestående av krogprofiler och representanter från Altia.

Läs också: Bråda dagar för Fredrik Eriksson

– Vi älskar och lever med restaurangbranschen och är djupt bekymrade över den kris som den nu står mitt uppe i. Vi vill därför göra vad vi kan för att hjälpa de restauranganställda. Vi hoppas att detta kan ingjuta lite hopp, ge krogfolket kraft att blicka framåt och utvecklas långsiktigt i branschen, säger Helena Lindquist, försäljningsdirektör på Altia, som säljer vin och sprit till restaurangkunder över hela Sverige,

I stipendiekommittén ingår Fredrik Eriksson, kock och krögare på Långbro Värdshus och Nationalmuseum, Hedda Bruce, välrenommerad bartender på Tjoget; Jens Odén delägare ESS Group Restaurangdrift AB och Helene Söderberg, driftchef på Ekstedt.

– Restaurangbranschen står nu i en oerhört tuff situation där många anställda blir utan jobb. Därför är det här initiativet mycket bra. Det är betydelsefullt att duktiga medarbetare inte överger branschen. Den här chansen till utbildning kan betyda mycket för unga människor och kanske gör att de stannar, säger Fredrik Eriksson.

Krogfolk-hjälpen finansieras av Altia som både avsätter en grundplåt till fonden och  donerar 5 kronor per såld flaska av OP Anderson Destilleri Organic Dry Gin.

– Sammantaget hoppas vi kunna finansiera en hel klass studenter under 2020, säger Helena Lindquist.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.266