23948sdkhjf

Max-grundarens stiftelse finansierar ny professur

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Curt Bergfors Foundation har beslutat att finansiera en fristående professur vid Stockholms universitet som ska fokusera på hållbar livsmedelsförsörjning.

– Matplaneten är trasig. Vi måste alla hjälpa till att försöka få ordning på den igen, säger Curt Bergfors, som grundade Max för drygt 50 år sedan.

Forskningen ska bedrivas vid det tvärvetenskapliga Stockholm Resilience Centre. Finansieringen över tio år motsvarar en donation på 20 miljoner kronor. Professuren utlyses omgående.

– Denna långsiktiga satsning gör det möjligt att utveckla vetenskaplig förståelse kring hur matsystemen kan bidra till positiv förändring för såväl människor som planeten, säger Henrik Österblom, forskningschef på Stockholm Resilience Centre.

Stiftelsen Curt Bergfors Foundation startades under hösten 2019 och har även instiftat ett nytt livsmedelspris på två miljoner kronor.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Stjärnkocken Mathias Dahlgren i Hemköps kampanj

Foodora i samarbete med Instagram

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Svensk sprit tog hem guld i USA

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Nyhetsbrev

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Arkiv

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Sparrisen hotad av frost och corona

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109