23948sdkhjf

Max grundare Curt Bergfors har avlidit

Max grundare Curt Bergfors somnade den 8 maj in med den närmaste familjen vid sin sida. Det framgår av ett pressmeddelande där man från Max sida uttrycker stor sorg. Han efterlämnar hustru, fyra barn, barnbarn samt övrig släkt och vänner. 

− Curt var en älskad make, pappa, farfar och svärfar som värnade om oss alla. Vi sörjer honom djupt. Han var också en mycket omtyckt och uppskattad ledare och föregångare inom näringslivet. Vi känner honom som en stark visionär, entreprenör och filantrop. Jag talar för oss alla i familjen att han lämnar ett outsägligt stort tomrum efter sig och vi vet att vi delar den känslan med Curts alla vänner, medarbetare på Max och i de stiftelser som han grundade och engagerade sig i, säger Richard Bergfors, koncernchef och vd för Max.

Max grundare föddes den 27 februari 1949. Den 14 juni 1968, då Curt Bergfors bara var 19 år, öppnade han och sambon Britta Fredriksson (f.d. Andersson) sin första grillservering i Gällivare. Det blev startskottet för den norrländska snabbmatskedjan som nu har 182 restauranger i fem länder, varav 143 i Sverige.

Curt Bergfors var vd för familjeföretaget fram till år 2002 då hans äldsta söner, Richard och Christoffer Bergfors, tog över som vd respektive vice vd. Även yngsta sonen Wilhelm Bergfors är idag aktiv i företaget och ledamot i styrelsen.

Curt Bergfors var fram till sin bortgång arbetande styrelseordförande. Han tog på senare tid flera filantropiska initiativ i linje med företagets hållbarhetsarbete. 2020 instiftades ett stort livsmedelspris, The Food Planet Prize, och Max började också finansiera en fristående professur vid Stockholms universitet som ska fokusera på hållbar livsmedelsförsörjning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078