23948sdkhjf

Save the Chefs och Storesupport donerar mat till vårdpersonal

Storesupport har ihop med sina kunder beställt 400 matlådor av Save the Chefs som alla ska doneras till vård- och omsorgspersonal. På köpet stöttas även den hårt drabbade restaurangbranschen.

– I dessa tider är branschtillhörighet mindre viktigt. Vi måste agera tillsammans för att bekämpa viruset, säger Peter Erikson, vd på Storesupport.

Save the Chefs är ett initiativ som startades i mars av kocken Thomas Hogan och krögaren och hållbarhetsprofilen Paul Svensson. Målet är att motverka arbetslösheten i en krogbransch där konkurserna ökade med 123 procent i mars jämfört med samma period förra året. Affärsidén går ut på att erbjuda leverans av matlådor hem till personer som jobbar hemifrån eller av andra skäl är socialt distanserade och därför inte längre besöker några restauranger.

I sann Paul Svensson-anda tillagas matlådorna av ekologiska och närproducerade råvaror som beställs från lokala bönder. Matlagningen sysselsätter restaurangpersonal och ”räddar kockarna”. Dessutom finns möjligheten att skänka måltider till enheter som vårdar patienter drabbade av covid-19.

Det är precis vad Storesupport valt att göra. 400 matlådor är beställda och ska levereras till vårdpersonal som jobbar i frontlinjen. Tanken har hela tiden varit att involvera även företagets kunder. 

– Genom att donera matlådor till vården tillsammans med våra kunder har vi gjort den positiva kedjan ännu längre och samtidigt involverat flera branscher. Vår förhoppning är att det ska inspirera ännu fler att engagera sig, säger Peter Erikson.

Paul Svensson hoppas också att Storesupports initiativ bereder vägen för fler donationer så att Save the Chefs kan hjälpa ännu fler.

– Att få en så stor donation som Storesupport har bidragit med och få vara med och leverera den till vård och omsorg, den yrkesgrupp som är kanske mest utsatt, är en fantastisk känsla, säger Svensson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078