23948sdkhjf

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Ordervolymen för det svenskbekanta mathemkörningsbolaget Delivery Heros, som äger bland annat Foodora, steg med 92 procent i det första kvartalet jämfört med samma period i fjol, till 212 miljoner beställningar. Bakom ökningen ligger karantänsåtgärderna mot covid-19, som tvingade Europas medborgare att stanna hemma under stora delar av kvartalet.

Tyska Delivery Heros omsättning steg med lika mycket som ordervolymen, 92 procent, till 515 miljoner euro, framgår av delårsrapporten. Siffran för bruttohandlarvärde (GMV) steg med 58 procent jämfört med för ett år sedan, till 2,4 miljarder euro.

En rejäl ökning i antalet nya restauranger noterades i bolagets leveransappar. De initialt negativa effekterna från covid-19 hanterades snabbt och över 50.000 restauranger och 1.500 dagligvarubutiker och andra lokala företag lades till de sista tre veckorna i mars. Sammantaget utgör det en ökning med 10 procent av antalet nya partner.

"Snabbt agerande efter att vi stötte på patrull tidigt under covid-19-pandemin har lett till en återhämtning och acceleration inom serviceerbjudandet, följsamhet mot förändrade kundbeteenden och större efterfrågan på leveranser beställda online", uppger Delivery Heros svenske vd, Niklas Östberg.

Bolagets finansiella prognoser hålls dock oförändrade då expansionen i takt med det förändrade kundbeteendet också medfört att kostnader svällt utöver vad som funnits med i kalkylen.

Omsättningen spås således fortsatt landa på 2,4-2,6 miljarder euro när 2020 summeras, vilket indikerar en tillväxt om 70 procent för året. Det justerade ebitda-resultatet väntas landa i negativt territorium mellan -14 procent och -18 procent, då inklusive en negativ påverkan på 50 miljoner euro för helåret på grund av covid-19-omställningen.

Delivery Hero grundades i Berlin 2011 och finns nu på 40 marknader med över en halv miljon partnerrestauranger i Europa, Asien, Latinamerika och Mellanöstern. Bolaget äger svenska Onlinepizza och Hungrig.se.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Kasai påbörjar expansionsresa – växer norrut
Premiär för Waynes första kafé i Danmark
Engångsmuggen ska bort, forskning ska reda ut hur
Stjärnkrögaren om årets Nobelmiddag
Restaurangerna i Arlandas första food hall – pristak införs
Ny restaurangchef på Grand Hotel Saltsjöbaden
Andra Nordiska Medier
Food Supply SE
Fri Köpenskap
Packnet

Sänd till en kollega

0.3