23948sdkhjf

Öppnar ny butik och restaurang med koreansk inriktning

Ägaren Christopher Mellqvist tar med sig 17 års erfarenhet från NK Saluhall.

Christopher Mellqvist har 17 års erfarenhet från NK Saluhall i bagaget när han tillsammans med sambon Judy Jang öppnar butik och restaurang i Kalf & Hansens tidigare lokaler i Hammarby sjöstad, Stockholm.

När invigningen sker är avhängt utvecklingen på coronafronten. På dörren till lokalen vid Sickla kaj framgår att öppningen är framskjuten ”tills vidare”.

Mellqvist & Jung kommer att rikta in sig på enkla och hälsosamma rätter, med inspiration från det koreanska och svenska köket.

– Det väsentliga för mig är att skapa en upplevelse. Jag vill ha en butik där man både kan äta på plats, botanisera bland småskaligt svenskt mathantverk och köpa med sig hem. Vår butik ska vara ett levande konstverk med god service, fantastisk mat, välmående personal och prisvärda varor, säger Christopher Mellqvist till White Guide.

Det var genom sambon Judy Jung, som är från Korea, Christopher Mellqvist fick upp ögonen för det koreanska köket, både vad gäller mat och dryck.

– Vi kommer att servera allt från koreansk barbeque och bibimbap till märgbenssoppa och ssäm, som kan beskrivas som en slags koreansk taco där du fyller salladsblad med till exempel fläskkött. Men vi kommer att ha traditionella svenska rätter också.

Mellqvist & Jung kommer att ha ett saluhallsliknande koncept och planerar att samarbeta med odlare för att kunna sälja koreanska örter och grönsaker som annars är svåra att få tag på i Sverige. Odlingen ska finnas i butikens fönster så att kunderna själva kan klippa kvistar och betala efter vikt.

Förhoppningen är att så småningom kunna öppna tre filialer i Stockholm, där Odenplan står näst på tur, skriver White Guide.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096