23948sdkhjf

Öppnar ny butik och restaurang med koreansk inriktning

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ägaren Christopher Mellqvist tar med sig 17 års erfarenhet från NK Saluhall.

Christopher Mellqvist har 17 års erfarenhet från NK Saluhall i bagaget när han tillsammans med sambon Judy Jang öppnar butik och restaurang i Kalf & Hansens tidigare lokaler i Hammarby sjöstad, Stockholm.

När invigningen sker är avhängt utvecklingen på coronafronten. På dörren till lokalen vid Sickla kaj framgår att öppningen är framskjuten ”tills vidare”.

Mellqvist & Jung kommer att rikta in sig på enkla och hälsosamma rätter, med inspiration från det koreanska och svenska köket.

– Det väsentliga för mig är att skapa en upplevelse. Jag vill ha en butik där man både kan äta på plats, botanisera bland småskaligt svenskt mathantverk och köpa med sig hem. Vår butik ska vara ett levande konstverk med god service, fantastisk mat, välmående personal och prisvärda varor, säger Christopher Mellqvist till White Guide.

Det var genom sambon Judy Jung, som är från Korea, Christopher Mellqvist fick upp ögonen för det koreanska köket, både vad gäller mat och dryck.

– Vi kommer att servera allt från koreansk barbeque och bibimbap till märgbenssoppa och ssäm, som kan beskrivas som en slags koreansk taco där du fyller salladsblad med till exempel fläskkött. Men vi kommer att ha traditionella svenska rätter också.

Mellqvist & Jung kommer att ha ett saluhallsliknande koncept och planerar att samarbeta med odlare för att kunna sälja koreanska örter och grönsaker som annars är svåra att få tag på i Sverige. Odlingen ska finnas i butikens fönster så att kunderna själva kan klippa kvistar och betala efter vikt.

Förhoppningen är att så småningom kunna öppna tre filialer i Stockholm, där Odenplan står näst på tur, skriver White Guide.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood

Jag accepterar Nordiske Mediers villkor och avtal

Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)

Mest läst

Startsidan just nu

Ny alkoholfri öl till dumplings

Löfbergs hyr ut ryggsäckar med fika

Här öppnar Surf Shacks femte restaurang

Beyond Meat i partnerskap med Alibaba

Digital kunskapsbank om hygien i restauranger

Stekhet duell i de svenska burgarnas hemstad

Max vs Bastard Burgers på Timmermansgatan i Luleå.

Nyhetsbrev

Nya restauranger flyttar in på Sergelgatan

Bockholmengruppen ska driva både en kvarterskrog i gatuplan och en takservering.

Arkiv

Dryckesbranschen fortsätter att växa

Pommes frites-olja ska bli diesel

Foodora i samarbete med el-scooterföretag

Alkoholfri öl från mikrobryggeri i ny Burger King-meny

Nässjö nästa för Max – men bygget kan försenas ytterligare

Nytt kafferosteri till Sickla

Kinesiska Zhenmeat lanserar växtbaserat fläsk och kräftor

Första Harrys med ny svenskt brasseri-stil

Bråda dagar för Fredrik Eriksson

Rusning till Långbro värdshus och restaurangen i Nationalmuseum öppen igen.

Carlsberg vill stötta restaurangerna med unikt glas

Restauranggrossisten i trångmål – planerar för tuff höst

Sveriges första virtuella food court

Kasais köksmästare bakom det nya krogkonceptet.

Hon ska göra Sabis mer synligt

Kända kockar serverar Abbas sill på pop up-krog

Digitala kedjan Tacotarian ska stötta lokala restauranger

Nya Beyond-fabriker ska möta efterfrågan i Europa

Tävling
En kvinna och sju män klara för final i Årets kock

Sparrisen hotad av frost och corona

Jägermeister satsar på svensk webbshop

Donkin Donuts nyanställer 25 000

Ny Pontus-bistro på Kungsholmen i höst

Ölproducent öppnar pop up-restaurang i Sundsvall

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.157