23948sdkhjf

Öppnar ny butik och restaurang med koreansk inriktning

| Av Mona Johansson | Tipsa redaktionen

Ägaren Christopher Mellqvist tar med sig 17 års erfarenhet från NK Saluhall.

Christopher Mellqvist har 17 års erfarenhet från NK Saluhall i bagaget när han tillsammans med sambon Judy Jang öppnar butik och restaurang i Kalf & Hansens tidigare lokaler i Hammarby sjöstad, Stockholm.

När invigningen sker är avhängt utvecklingen på coronafronten. På dörren till lokalen vid Sickla kaj framgår att öppningen är framskjuten ”tills vidare”.

Mellqvist & Jung kommer att rikta in sig på enkla och hälsosamma rätter, med inspiration från det koreanska och svenska köket.

– Det väsentliga för mig är att skapa en upplevelse. Jag vill ha en butik där man både kan äta på plats, botanisera bland småskaligt svenskt mathantverk och köpa med sig hem. Vår butik ska vara ett levande konstverk med god service, fantastisk mat, välmående personal och prisvärda varor, säger Christopher Mellqvist till White Guide.

Det var genom sambon Judy Jung, som är från Korea, Christopher Mellqvist fick upp ögonen för det koreanska köket, både vad gäller mat och dryck.

– Vi kommer att servera allt från koreansk barbeque och bibimbap till märgbenssoppa och ssäm, som kan beskrivas som en slags koreansk taco där du fyller salladsblad med till exempel fläskkött. Men vi kommer att ha traditionella svenska rätter också.

Mellqvist & Jung kommer att ha ett saluhallsliknande koncept och planerar att samarbeta med odlare för att kunna sälja koreanska örter och grönsaker som annars är svåra att få tag på i Sverige. Odlingen ska finnas i butikens fönster så att kunderna själva kan klippa kvistar och betala efter vikt.

Förhoppningen är att så småningom kunna öppna tre filialer i Stockholm, där Odenplan står näst på tur, skriver White Guide.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Så blir nya Gondolen – öppnar igen i augusti 2022

Utöver Gondolen planerar Anna Lallerstedt ytterligare en restaurang i Katarinahuset med helt nytt koncept.

Black Bottle Rosé med ny etikett

Den platta vinflaskan gör entré

Ökad lokal försäljning efter Local Hero-upprop

Sushi Yama fortsätter gasa – två nya restauranger samma vecka

Resten av Vapiano i konkurs

Nyhetsbrev

Gateau öppnar nytt – på nätet

Arkiv

Tävling
19 män och 5 kvinnor vidare till Årets kock-kvalet

Meatballs for the People på OKQ8-stationer

Kopparbergs drogs ner av corona – tror på sommaren

Ny Jureskogburgare i samarbete med BBQ-profil från Texas

Thaimatskedjan Linnea & Basilika ynglar av sig

Om ett år finns franchisekedjan på minst 14 ställen.

Waynes öppnar i Linköping i egen regi

Västerbottensost + Max = sant

Kafferosteri flyttar till Slakthusområdet – och öppnar kaffebar

Anrikt bageri i konkurs

Espresso House i samarbete med Matsmart

Succé för Gustav ”Jävligt gott” Johansson i nya matkanalen

Drygt en halv miljon tittade på nya kanalen Godare i april.

Efter konkurserna – Vapiano-kedjan får nygammal ägare

Bensinmackarna utmanar vägkrogar och snabbmatskedjor

Preem och Cirkle K storsatsar på sina kafé- och matkoncept.

Miljardskuld för Joe & The Juice

Sibyllas burgare körs ut med taxi

Kiviks satsar och investerar

Paradiset återuppstår – med produktfokus

Chark-SM tar in vegetariskt

Digital kölapp i framtidens kösystem

Raps kan bli framtidens burgare

Nu öppnar delar av Tennstopet igen

Regeringen inför omställningsstöd för företag

Närapå fördubblade intäkter för Delivery Hero

Baranställda erbjuds gratis spritutbildning

Foodora växer så det knakar – 300 nya tjänster i mars

Bättre än väntat för Coca-Cola

Förfrågningar till konkursförvaltaren om Vapiano-krogar

KFC och Cargill ska slåss om veganerna

Tillfällig saluhall får stå kvar

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11