23948sdkhjf

Klart med ny vd för Restaurangakademien

Jesper Johansson lämnar Werners Gourmetservice för att bli ny vd för Restaurangakademien. Han efterträder Hanna Halpern som efter tio år som vd i våras meddelade att hon kliver av under hösten. Hon gör sin sista arbetsdag den 15 september.

Jesper Johansson har en lång bakgrund inom restaurangbranschen, både som kökschef och kock hos bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden. Senast har han arbetat som utbildningsansvarig hos Werners Gourmetservice.

– Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av akademien och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor, säger Jesper Johansson i en kommentar.

Restaurangakademien grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson. De ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. I dag ägs Restaurangakademien av restauranggrossisten Menigo.

– Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering. Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt, kommenterar Nina Wahlgren, Menigos gill, marknads- och kommunikationsdirektör. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094